REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusios Seimo pavasario sesijos metu per plenarinius posėdžius nė žodžio neištarę parlamentarai neketina pasitaisyti ir aktyviau reikšti mintis rudenį. Anot jų, kalbėti - nereiškia gerai atlikti pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo "Lietuvos žinios", kalbų per Seimo posėdžius skaičiumi nepralenkiamas buvo Egidijus Klumbys. Jis kalbėjo dvigubai dažniau - 320 kartų - nei antrojoje vietoje atsidūręs socialdemokratas Algirdas Sysas - 178 kartai. Nuo jo nedaug atsiliko konservatorius Saulius Pečeliūnas ir Julius Veselka. Plenarinių posėdžių metu jie kalbėjo atitinkamai 174 ir 153 kartus.

REKLAMA

Tačiau šeši Seimo nariai per praėjusią sesiją nekalbėjo nė sykio. Tarp tokių - "darbiečiai" Romas Venclovas, Romualda Kšanienė, "tvarkietis" Vytautas Galvonas, Socialdemokratų frakcijos nariai Vladimiras Orechovas, Petras Baguška ir Rimvydas Turčinskas.

"Dėl statistikos tikrai nesiruošiu kalbėti. Iš daug kalbančiųjų Seime juokiasi, vadina juos kvaileliais", - aiškino parlamentaras. V.Galvonas priekaištaujantiems kolegoms atsikirsti yra sukūręs keturias sentencijas. "Gilios upės teka tyliai. Žuvys nekalba, bet mąsto. Erelis skrenda aukštai ir tylėdamas. Višta daug kudakuoja, bet neskrenda", -atšauna "tvarkietis" visiems, kas suabejoja jo darbu Seime.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai stengėsi aktyviai dalyvauti Seimo darbe teikdami įvairių įstatymų projektus - vidutiniškai pateikdavo apie keliasdešimt dokumentų.

Mažiausiai galvą dėl įstatymų leidybos suko premjeras Gediminas Kirkilas, jis pateikė vos vieną dokumentą. Tris užregistravo Valstiečių liaudininkų frakcijos narė Irina Rozova, konservatoriai Egidijus Vareikis ir Emanuelis Zingeris.

Pavasario sesijos metu parlamentarai tradiciškai daug keliavo. Komandiruočių pirmūnas E.Vareikis darbo reikalais įveikė tūkstančius kilometrų nuo Prancūzijos iki Kinijos bei Kenijos. Jo frakcijos kolega E.Zingeris taip pat mėgo keliauti. Jo komandiruočių ir kelionių maršrutai nusidriekė per JAV, Vidurinės Azijos valstybes bei kelias Europos šalis.

Semtis patirties į egzotiškas ir tolimas valstybes keliavo "darbietė" Jadvyga Zinkevičiūtė. Parlamentarė viešėjo Turkijoje, Gruzijoje, Kanadoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų