REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skenduolių kūnus šeštadienį ir sekmadienį iš vandens telkinių traukę ugniagesiai gelbėtojai teigia nepamenantys tokio besimaudančiųjų žūtimis paženklinto savaitgalio. Ieškodami atgaivos nuo alinančio karščio nuskendo keliolika žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Viena šių nelaimių įvyko penktadienį, net aštuonios – šeštadienį, dar penkias gyvybes vanduo pasiglemžė sekmadienį.

REKLAMA

Mažametis nuskendo braidydamas

Jurbarko rajone, Nemuno upėje, vakar iš Kauno atvykę narai, Jurbarko ugniagesiai gelbėtojai bei Pagėgių pasieniečiai toliau nesėkmingai ieškojo šeštadienio popietę nuskendusio 8 m. Berniuko.

Nelaimė įvyko apie 14.30 val. Jurbarkų seniūnijos Greičių kaimo teritorijoje.

Kaime esančioje sodų bendrijoje vaiko tėvai, atsikėlę iš šakių rajono, turi namelį. Aštuonmetis su šeimos draugų berniuku ir jo tėvais buvo išleistas prie Nemuno.

REKLAMA
REKLAMA

Suaugusieji ilsėjosi pakrantėje. Visai plaukti nemokėjęs berniukas su bendraamžiu braidė prie kranto, ant smėlio sąnašos. Ten upės vanduo tesiekė berniukų kelius, o gilesnėje sąnašos vietoje gylis buvo iki juosmens. Pernai ši smėlio sąnaša buvo platesnė, tačiau šiemet jau pagraužta srovės.

Vaikas braidydamas žengė atbulas, paslydo ir nuo smėlio sąnašos įsmuko į daug gilesnę vietą, kur kojos jau nesiekė dugno.

Anot mačiusiųjų, iškart skęsti pradėjęs vaikas dar spėjo iškelti į viršų rankutes ir sušukti: „Gelbėkite!“, tačiau daugiau į paviršių neiškilo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagalbon atskubėję žvejai ir kito berniuko tėvai veltui nardė, plaukiojo, tinklais ir graibštu graibė tą vietą, kur dingo vaikas. Apie nelaimę iškart pranešta Jurbarko ugniagesiams gelbėtojams ir rajono policijai.

Jurbarko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Artūras ševelys vakar sakė, jog gelbėtojai daro viską, kas įmanoma. „Tačiau srovė toje vietoje labai stipri. Didelė tikimybė, kad vaiko kūnelį nusinešė Nemunas“, - kalbėjo A.ševelys.

Apie įvykį pranešta ir Kaliningrado srities Nemano (Ragainės) ir Sovetsko (Tilžės) milicijai.

REKLAMA

Ieškojo atgaivos, rado mirtį

Net penki žmonės praėjusį savaitgalį žuvo šiaulių apskrities vandens telkiniuose.

Kelmės rajono Tytuvėnų seniūnijos Skogalio kaime esančiame Bridvaišio ežere šeštadienio popietę nuskendo du skogališkiai – 48 ir 47 metų vyrai.

Viena poilsiautoja matė, kaip vienas šių vyrų, nenusimetęs drabužių, brido į vandenį. Po kiek laiko jis dingo moteriai iš akiračio. Ant kranto liko batai, mobilusis telefonas ir kito žmogaus drabužiai.

Liudytoja apie galimai įvykusią nelaimę pranešė vieno šių vyrų broliui. Jo telefono numerį rado ant kranto paliktame telefone. Prie ežero atvykęs nelaimingojo giminaitis pats surado vieną skenduolį. Jį, o paskui ir jo likimo draugą iš vandens iškėlė vienas tytuvėniškis.

REKLAMA

Dviejų vyrų gyvybes savaitgalį vanduo pasiglemžė šiaulių rajone.

44 m. Nuskendęs šiaulietis rastas Gruzdžių seniūnijos Valdomų kaime esančiame tvenkinyje, o poilsiautojų pamėgta šiaulių jūra sekmadienio popietę pražudė 65 m. Vyrą.

Šeštadienį po vidurdienio Virvytės upėje Akmenės rajone ties Kairiškių kaimu besimaudydamas nuskendo 59 m. Naujosios Akmenės gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų