REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septynis kartus iškovojęs pasaulio čempiono titulą Michaelis Schumacheris 2006 metais baigė savo karjerą „Formulės 1“ lenktynėse. Atsisveikindamas su sportu ji pasakė: „Jei išėjęs į pensiją imsiu mirtinai nuobodžiauti, įsidarbinsiu padėjėju Corinnos arklidėse.“

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas jis nenuobodžiauja: M.Schumacheris aktyviai patarinėja „Ferrari“ komandai ir lenktyniauja su motociklų sporto profesionalais. Tiesa, žmonai Corinnai keliaujant į žirgų turnyrus, jis kartais vairuoja vilkiką, tačiau šakėmis mėšlo dar nemėžė. Šešiolika metų skriejęs bolidu Michaelis sklandžiai pereina į ramesnę fazę - „be krizių ir didesnių problemų“, nes jau išmoko atsipalaiduoti ilsėdamasis ant sofos.

REKLAMA

„Ferrari“ komandai jis talkina bendraudamas su rėmėjais ir dalyvaudamas įvairiuose oficialiuose renginiuose ar komandos pasitarimuose. Netrukus bus rengiamos naujos taisyklės, ir M.Schumacheris pakviestas prisidėti.

„Ferrari“ inžinieriai beveik kas septynerius metus sukuria naują automobilį, maždaug po šešių mėnesių turėtų pasirodyti naujasis, ir Schumis yra vienas svarbiausių jo konsultantų. „Inžinieriai gerte geria kiekvieną mano žodį, - džiaugiasi buvęs sportininkas, tačiau būti komandos vadovu nenori. Netrokšta jis ir treniruoti lenktynininkų. „Jaunieji vairuotojai daug klausinėja, tačiau kai pareiškiu savo nuomonę, ji jų visiškai nedomina“, - sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais čempionas kviečiamas atlikti bandomuosius važiavimus. Kalbama, kad ir dabar jo laikas pats geriausias. Tačiau į „Formulę“ jis grįžti neketina. „Nebūtina siekti kraštutinumų ir rodyti puikius rezultatus, tai dariau gana ilgai. Anksčiau dirbau, dabar noriu pasimėgauti“, - aiškina jis.

M.Schumacheris jau nebenori rizikuoti ir skriedamas motociklu imasi visų saugumo priemonių. Corinna irgi vairuoja „Harley“ galiūną, tačiau jai labiau patiktų matyti vyrą jojantį ant žirgo. Tačiau Michaeliui jodinėti nepatinka: jam įdomu tik tada, kai gali priveržti savo transporto priemonės varžtus, patobulinti variklį, paknibinėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kritikai niurzga, kad prastai pasirodydamas per motociklų lenktynes ir dažnai krisdamas trasoje M.Schumacheris griauna šlovingojo „Formulės 1“ čempiono įvaizdį, bet jam tai nerūpi. „Nesu profesionalas, lenktyniauju nuosavu motociklu savo malonumui, nesiekiu jokio tikslo, tik noriu būti laimingas“, - sako čempionas. Tačiau jam patinka po lenktynių kartu su kitais motociklininkais aptarti važiavimą, išgerti butelį alaus, surūkyti cigaretę, paplepėti... Tai jam primena „Formulę“, kai lenktynininkai krapštinėdavosi garaže prie savo bolidų.

REKLAMA

Naujoji M.Schumacherio aistra - parašiutų sportas. Jis siekia gauti licenciją šokinėti parašiutu. „Šokant iš lėktuvo pirmuosius penkis kartus, man beveik reikėjo sauskelnių, bet dabar viskas einasi puikiai“, - užtikrina jis.

Dažnas „Formulės“ gerbėjas nustemba išgirdęs, kad Schumis nemėgsta miesto, triukšmo, kamščių ir užteršto oro, o geriausiai jaučiasi savo name, esančiame netoli Ženevos, gamtos prieglobstyje. Jis ir Corinna giria santūriuosius šveicarus, kurie nevargina jų perdėtu dėmesiu gatvėse. Schumacheriams labai svarbi šeima. Jis pusryčiauja ir pietauja kartu su vaikais kone kasdien, Michaelis jiems padeda ruošti pamokas, nors tai jam sunku: šeima gyvena prancūziškojoje Šveicarijos dalyje, vaikai mokosi iš prancūziškų vadovėlių, o Michaelis prancūziškai gali susikalbėti tik rankomis ir kojomis...

„Gyvenu visavertį gyvenimą. Man jis patinka kaip ir laisvė, apie kurią visada svajojau“, - džiaugiasi „Formulės“ pensininkas.



Parengė Rima Krupenkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų