REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Pekino olimpinių žaidynių liko kiek daugiau nei savaitė, tačiau Lietuvos rinktinės treneriai iki šiol dar neturi galutinio nacionalinės komandos dvyliktuko, rašoma pirmadienio „Respublikoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Po turnė Ispanijoje nacionalinės komandos strategas Ramūnas Butautas kartu su asistentais Rimu Kurtinaičiu bei Robertu Kuncaičiu iš keturiolikos žaidėjų nusprendė atsisakyti Tomo Delininkaičio paslaugų.

REKLAMA

Rinktinės treneriai priėjo prie nuomonės, kad atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis T.Delininkaitis deramai pakeisti pagrindinio komandos įžaidėjo Šarūno Jasikevičiaus negalėtų.

Tačiau pastarosiomis dienomis treneriams sukti galvą reikėjo ne tik dėl gynėjų, bet ir dėl aukštaūgių. Nugaros skausmais besiskundžiantis Darius Songaila šiandien išvyksta į JAV, o jo nugarą ištyrę „Wizards“ klubo medikai tars galutinį verdiktą dėl puolėjo žaidimo Pekine.

REKLAMA
REKLAMA

- Treneri, kodėl atsisakėte T.Delininkaičio paslaugų? - „Respublika“ paklausė R.BUTAUTO.

- Už atliktą darbą ir pastangas padėkojome T.Delininkaičiui. Ilgai diskutavome, ilgai svarstėme, kurį žaidėją pasirinkti. Tikrai buvo nelengva apsispręsti. Visiems žaidėjams stengėmės suteikti vienodas sąlygas, vienodą žaidimo laiką. Manau, priėmėme teisingą sprendimą.  Draugiškos rungtynės parodė, kad Tomui buvo sunku žaisti įžaidėju. Jis yra atakuojantis gynėjas, o ne įžaidėjas. Šioje pozicijoje Marius Prekevičius turi didesnę patirtį. Atakuojančiu gynėju gali žaisti ir Rimantas Kaukėnas, ir Mindaugas Lukauskis, reikalui esant šioje pozicijoje puikiai gali žaisti ir Ramūnas Šiškauskas, o pirmo numerio pozicija, be Šarūno Jasikevičiaus, yra atvira.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kada paaiškės D.Songailos traumos rimtumas?


- Nieko konkretaus jums negaliu atsakyti. Jam yra atliktas magnetinio rezonanso tyrimas ir jo rezultatai išsiųsti į JAV. D.Songaila taip pat skrenda į JAV pirmadienį, o jam ten nuvykus mes per kelias dienas turėsime konkretų atsakymą. Kol kas klausimas yra „pakibęs ore“, reikalai nėra geri, kadangi D.Songailai nustatyta stuburo išvarža, tik neaišku, ar tai yra nauja, ar sena trauma. Yra daug klaustukų, todėl konkretus atsakymas bus po kelių dienų.



- Iki kada Tarptautiniam olimpiniam komitetui reikia pateikti galutinį rinktinės dvyliktuką?

REKLAMA

- Yra 12 žmonių ir du žaidėjai, kurie gali juos pakeisti traumos atveju. Šis keturioliktukas, kuris su mumis važiavo į Ispaniją, yra oficialiai užregistruotas ir tie žaidėjai traumos atveju gali pakeisti ką nors iš dvyliktuko, kuris bus nuskridęs.

- Ar nebuvo kilę minčių vietoj D.Songailos į rinktinę pasikviesti aukštaūgį?

- Mus šiemet labai spaudė laikas. Atlikome nemažą darbą, mums būtinai reikia gerinti gynybą, praplėsti puolimo taktikos arsenalą.  Dabar, jei būčiau paėmęs visiškai naują žmogų, per tokį trumpą laiką, abejoju, ar jis būtų spėjęs įsilieti. Mes priėmėme optimaliausią sprendimą.

REKLAMA

- Treneri, kokia nauda Lietuvos rinktinei iš turnyro Ispanijoje? - „Respublika“ paklausė R.KURTINAIČIO.

- Pirmiausia mes išsiaiškinome, kuris iš trijų žmonių turi užimti dvyliktą vietą mūsų komandoje, - tai yra Mindaugas Lukauskis. Taip pat pasižiūrėjome, kokios formos esame. Šiuo metu, kaip ir pernai, iki oficialaus turnyro starto likus dviem savaitėms mes esame nepajėgūs įveikti Ispanijos komandos, tačiau dėl to neišgyvename.  Ispanai anksčiau susirinko treniruotis, jie geriau susižaidę. Rungtynės su Argentina parodė, kad nesame visiškai beviltiški ir mūsų forma gerėja. Jeigu viskas ir toliau kryps ta linkme, turėtų viskas būti gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas labiausiai kelia nerimą šiuo metu?

- Viena iš didžiausių mūsų problemų - šiemet kaip niekada mus persekioja smulkios traumos. Nėra jos tokios rimtos, išskyrus D.Songailą.  R.Šiškauskas negalėjo žaisti, L.Kleiza traumuotas. Visos sudėties mes dar nesame žaidę. Turime šlifuoti savo klaidas, nes ir su ispanais bei argentiniečiais padarėme per dvidešimt klaidų, tai yra blogas rodiklis.  Šiuo klausimu mes turime laiko padirbėti, sumažinti klaidų skaičių ir pagerinti žaidimo kokybę tiek gindamiesi, tiek puldami.

Rokas BURAČAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų