REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje penktadienį viešėjęs Europos Komisijos (EK) atstovas Robertas Scottas ragino spartinti pasirengimą 2009 metų Europos kultūros sostinės renginiams.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, ,,Lietuvai būtų lengviau pasirengti 2009 metų kultūros renginiams, jeigu šie metai nebūtų priešrinkiminiai“.

REKLAMA

R.Scottas su savivaldybės ir Kultūros ministerijos atstovais pasidalijo patirtimi, kurią įgijo rengdamas ,,Liverpulio - Europos kultūros sostinės 2008“ programą.

Spaudos konferencijoje EK atstovas patikino kol kas didelių problemų besiruošiant 2009 metų renginiams Vilniuje nematąs, tačiau pridūrė, jog yra tam tikrų kliuvinių - laiko stygius, tam tikros biurokratinės kliūtys, pabrėžė, jog būtina informuoti apie visus kultūros renginius, vyksiančius 2009 metais, o ne tik apie tuos, kurie gauna finansinę paramą.

REKLAMA
REKLAMA

R.Scottas paragino įsteigti priežiūros instituciją spartinant Europos kultūros sostinės 2009 programą, priežiūros valdyboje galėtų dirbti keletas žmonių iš savivaldybės finansų departamento, jie galėtų dirbti organizaciniame komitete ir padėtų spręsti finansinės atskaitomybės klausimus.

„Taip ir buvo Liverpulyje, toji sistema labai gerai veikė“, - patirtimi dalijosi svečias.

R.Scotto teigimu, tokia priežiūros valdyba kartu su gana įtakingu direktoriumi galėtų ieškoti sprendimų, kaip galima būtų paspartinti viešųjų pirkimų procedūrą ir kontroliuoti finansines išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EK atstovas patikino, kad su panašiomis problemomis susidūrė ir kiti miestai, kurie rengėsi tapti Europos kultūros sostinėmis.

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas pažadėjo EK atstovui išspręsti kilusias problemas.

EK atstovas ketina vykti į Mariborą Slovėnijoje, kuris Europos kultūros sostine taps 2012 metais, į Prancūziją ir Slovakiją, kurių miestai Europos kultūros sostinėmis taps 2013 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų