REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras (ŠMM) Algirdas Monkevičius šiandien patvirtino standartines valstybinių aukštųjų mokyklų studijų sutarčių sąlygas ir studijų rezultatų vertinimo sistemą. Pagal birželį Seimo priimtą Aukštojo mokslo įstatymo pataisą valstybės finansuojamose vietose akademinių skolų neturintys studentai, kurių studijų rezultatų įvertinimų vidurkis per semestrą yra ne mažesnis kaip „aštuoni“, studijuos nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnių metų duomenys rodo, kad tokių studentų valstybės finansuojamose vietose yra maždaug 40 proc. Kiti studentai už vieno semestro studijas valstybės finansuojamoje vietoje turės mokėti 4 MGL (520 Lt) dydžio studijų įmoką.

REKLAMA

Į valstybės finansuojamas vietas įstojusiems pirmakursiams iki pirmojo semestro pabaigos mokėti nereikės.

ŠMM praneša, kad dėl aukštesnių kursų studentų įmokų mokėjimo laiko dar bus konsultuojamasi su aukštosiomis mokyklomis, studentų organizacijomis, teisininkais, Finansų ir Teisingumo ministerijomis, o atsakymas bus parengtas rugpjūčio mėnesį.

Patvirtintoje Studijų rezultatų vertinimo sistemoje nustatyta, kad „dešimtukas“ reiškia, jog studento žinios ir gebėjimai yra puikūs, išskirtiniai. „Devynetu“ turi būti vertinamos tvirtos, geros žinios ir gebėjimai. Įvertinimas „aštuonetu“ rodo vidutines pranokstančias žinias ir gebėjimus, o „septyni“ – vidutines žinias, gebėjimus su neesminėmis spragomis.

Žinios taip pat gali būti vertinamos ne tik balais, bet ir įskaita, kuri pasirašoma, jei studentas įvykdo ne mažiau kaip 50 proc. studijuojamo dalyko reikalavimų.

Lietuvoje valstybės finansuojamose I, II pakopose ir vientisosiose studijose šiais metais iš viso studijuos 94 739 studentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų