REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau po savaitės, liepos 31 d. Vilniuje koncertuos garsusis tenoras Andrea Bocelli. Drauge su juo kelis kūrinius koncerte atliks dainininkė ir dainų autorė Tina Arena – sėkmingiausiai savo įrašus parduodanti dainininkė iš Australijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tina Arena (tikrasis vardas Filippina Lydia Arena) išgarsėjo įrašiusi pagrindinę filmo „Zoro kaukė“ garso takelio dainą, kurią atliko su Marku Antony. Šios dainų autorės ir atlikėjos bei muzikinio teatro artistės kilmė ir karjera siejama su keliomis įvairiomis pasaulio šalimis. Tina gimė ir augo Australijoje, tėvų emigrantų iš Sicilijos šeimoje. Dainuoti ji pradėjo nuo pat vaikystės – 7 metų amžiaus mergaitė sėkmingai pasirodydavo Australijos televizijos jaunųjų talentų šou. Pirmąjį albumą atkakliai sėkmės siekusi Tina išleido 1995 metais. Debiutinis albumas „Don‘t Ask“ buvo parduotas 1,3 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir pripažintas 10 kartų platininių Australijoje.

REKLAMA

Antrasis albumas “In Deep”, išleistas 1998 m. atnešė Tinai pasisekimą JAV. Daugelis šios šalies dainininkų perdainavo ne vieną šio Tinos albumo dainą. Tais pačiais metais Tina drauge su Marku Antony įrašė dainą „I Want To Spend My Lifetime Loving You“ filmui „Zoro kaukė“. Pagrindinė šio filmo, kuriame svarbiausią vaidmenį atliko garsusis Antonio Banderas, garso takelio daina tapo naujo Tinos karjeros etapo Europoje pradžia. Tiek filmas, tiek Tinos ir Marko Antony daina sulaukė ypatingo populiarumo Prancūzijoje, kurioje Tina gyveno nuo 1995 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tina pradėjo dainuoti ir įrašinėti dainas prancūziškai. Prancūzų kalba išleistas singlas „Aller Plus Haut“ parduotas daugiau nei 1 mln. kopijų tiražu. Panašios sėkmės sulaukė ir 2005 m. išleistas albumas “Un Autre Univers”. Tina Arena dabar tituluojama viena iš penkių ne prancūzų kilmės atlikėjų, pardavusių per milijoną albumų šioje šalyje.

Muzikinė Tinos karjera sėkminga ne tik estrados scenoje, bet ir teatre. Dar pirmuosius jos muzikinius pasirodymus įvertino žinomas kompozitorius, miuziklų autorius Endriu Loidas Vėberis (Andrew Lloyd Webber). Netrukus Tina buvo pakviesta atlikti Esmeraldos vaidmenį miuziklo „Notre Dame de Paris“ pastatyme, vėliau vaidino Roksi Hart (Roxie Hart) neblėstančio populiarumo sulaukusiame miuzikle „Čikaga“. Apie vaidinimą miuzikle pati Tina sako, kad tai labai skirtinga nuo kasdienės dainininko veiklos. “Pirmiausia todėl, kad dainavimas miuzikle yra iš tiesų sunkus darbas”, – juokiasi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Tina Arena turi tūkstančius gerbėjų Prancūzijoje, Australijoje, Anglijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Belgijoje. Iki šiol ji yra išleidusi 7 albumus. Šių metų sausį išleistas „7 Vies“ iškart atsidūrė 12-oje Prancūzijos albumų topo vietoje ir buvo aukščiausias debiutas šios šalies topų istorijoje. Tina dainavo 2000 m. Sidnėjaus Olimpinių žaidynių atidaryme, ji du kartus apdovanota „World Music Award“ apdovanojimu, per savo karjerą ji pelnė daug kitų įvertinimų. Per savo muzikinę karjerą Tina dainavo su tokiais atlikėjais kaip Zucchero, Craigu Davidu, Marku Antony, Donna Summer.

Adrea Bocelli, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, Nacionalinio operos ir baleto teatro choras  ir Tina Arena jau liepos 31 d. Vilniaus Vingio parke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų