REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinios apie valstybės institucijų vadovų ir darbuotojų gaunamus atlyginimus taps viešos. Iki šiol dauguma valdininkų slėpė, kiek uždirba.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu prezidentas Valdas Adamkus nevetuos Seimo priimto įstatymo, po rugpjūčio 1 dienos kiekvienas pilietis galės oficialiai kreiptis į bet kurią valstybės įstaigą ir reikalauti informacijos apie joje mokamus atlyginimus. Atmesti šių prašymų įstaigos neturės teisės, ketvirtadienį rašo "Vilniaus diena".

REKLAMA

Liepos 15 dieną baigdami pratęstą pavasario sesiją, Seimo nariai priėmė Teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų įstatymo pataisas. Jos sudaro sąlygas netrukdomai gauti informaciją apie valstybės kontroliuojamų institucijų ir įstaigų darbuotojų darbo užmokestį.

Prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė informavo, kad įstatymas Prezidentūrą pasiekė šį pirmadienį, tai yra liepos 21 dieną. Pagal Konstituciją valstybės vadovas turi iki liepos 31 dienos apsispręsti, ar vetuoti šį įstatymą, ar jį pasirašyti.

Koks bus prezidento sprendimas, kol kas nežinoma. Tai paaiškės kitos savaitės pradžioje, kai dvi savaites po keturias Lotynų Amerikos valstybes keliavęs V.Adamkus grįš į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų