REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 8 d. klube "Gravity" elektronines muzikos legendas pristatančioje serijoje "Natūraliai" net 4 valandų setą sugros pats techno stiliaus krikštatėvis Carl Craig. Derybos dėl vieno populiariausių JAV elektroninės muzikos didžėjų pasirodymo Vilniuje prasidėjo daugiau nei prieš du metus.

REKLAMA
REKLAMA

39-erių Carl Craig yra tikrasis Detroit techno stiliaus pionierius, tūkstančių įrašų autorius, kompanijos „Planet E“ bosas ir net „Grammy“ nominantas. Jis drąsiai gali teigti, kad sukūrė muzikos stilių ir visus 20 metų jį tobulino. Pasaulyje yra tik keturi tokie populiarūs amerikietiško techno mokytojai - tai Jeff Mills, Derrick May, Kevin Saunderson ir, galiausiai, Carl Craig.

REKLAMA

Šiuo metu, ne ką mažiau nei kokiais 1994-aisiais, dievinamas elektroninės muzikos klasikas šiais metais ne tik išleido savo rinktinį albumą „Sessions“, bet ir už geriausią metų remiksą grupei „Junior Boys“ buvo nominuotas prestižiškiausiam muzikos apdovanojimui „Grammy“. Neseniai klausėmės ir Carl Craig surinktą, bene kiekvieno didžėjaus svajone laikomą, „Fabric“ miksą.

Pirmąjį savo remiksą sukūręs dar 1988-ais metais, šiandien Carl Craig savo perdirbtus kūrinius skaičiuoja šimtais. Per dvidešimt metų didelis siaubo filmų gerbėjas perkūrė: „Goldfrapp“, Laurent Garnier, Cesaria Evora, Tori Amos, „The Orb“, „Gus Gus“, „X-Press 2“, „Alter Ego“, Kevin Saunderson, „Rhythm & Sound“, Alexander Robotnick, Green Velvet bei daugybės kitų kompozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų