REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai į Vilnių atvykusi lenkų kūrybinė grupė: scenografas Wojciech Stefaniak, choreografas Krzysztof Adamski bei režisierius Arkadiusz Jakubik, surengė aktorių atranką į „Domino“ teatro naujo sezono spektaklį „Striptizo ereliai“.

REKLAMA
REKLAMA

Po pusdienį trukusios atrankos išrinkti geriausiai šokantys profesionalūs Lietuvos aktoriai pažadėjo, kad spalio mėnesį striptizą tikrai šoks. Režisierius Arkadiusz Jakubik visus išrinktus aktorius pakvietė į Lenkiją pažiūrėti spektaklio „Nuoga ir  linksma“ („Goło i wesoło“) ir pasiskirstyti vaidmenimis.

REKLAMA

Striptizo ereliai – žinomi Lietuvos aktoriai

Vilniuje aktorių choreografinius sugebėjimus tikrino ne tik Europoje, bet ir už Atlanto gerai žinomas 35 metų lenkų choreografas Krzysztof Adamski, šiuo metu dirbantis Maroke. Po atrankos K. Adamski sakė jau matantis kiekvieno aktoriaus charakterį ir džiaugėsi šokančia lietuvių tauta.

Lietuviškuose „Striptizo ereliuose“ išvysite aktorius: Dalių Skamaraką, Vytautą Rašimą, Sakalą Uždavinį, Eimutį Kvosčiauską, Algirdą Dainavičių, iš televizijos ekranų pažįstamą Juozą Gaižauską, profesionalų tango šokėją ir aktorių Irmantą Bačelį, choreografą Gytį Ivanauską, aktores Liną Rastokaitę ir Juditą Zareckaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Vaidmenų paskirstymas –  Lenkijoje

Savaitgalį visa spektaklio „Striptizo ereliai“ kūrybinė grupė lankėsi Varšuvos teatro „Bajka“ spektaklyje „Nuoga ir  linksma“ („Goło i wesoło“), režisuojamą A. Jakubik. Pažiūrėjęs spektaklį Eimutis Kvoščiauskas prisipažino, kad labiausiai jį nustebino audringa spektaklio žiūrovų reakcija. „Esu beveik 100 procentų tikras, kad surinkta lietuvių aktorių komanda, šį spektaklį gali padaryti kokius 8 kartus geriau“, – po spektaklio emocingai kalbėjo aktorius Juozas Gaižauskas. „Mes tikėjomės, kad būsime vieninteliai vyrukai spektaklyje, bet pasirodo salėje buvo apie 30 procentų vyrų. Po spektaklio atsistojusios plojo ir klykė moterys, bet netrukus atsistojo ir vyrai...“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po spektaklio A. Jakubik susitiko su aktoriais aptarti jų vaidmenų. Daugelis aktorių prisipažino, kad jau žiūrėdami spektaklį nujautė, koks kieno vaidmuo laukia. Pagrindiniai veikėjai: Džiza, Kelmas, Albertas, Lopas, Kablys – tai didelę gyvenimo patirtį sukaupę, tačiau bedarbiai vyrai. Beje, kino žiūrovai, be abejo atsimena panašaus siužeto puikų 1997 metų režisieriaus Jeromo Salle filmą „The Full Monty“

Kablys – vyriausias iš visos kompanijos, 45 metų vyras. Aistringo, draugų gerbiamo sirgaliaus vaidmens imsis aktoriai Vytautas Rašimas ir Sakalas Uždavinys. 35 metų nedrąsų nevykėlį, Albertą, iš kurio nuolat šaiposi draugai vaidins Eimutis Kvoščiauskas ir Irmantas Bačelis. Gražų, iškalbingą, inteligentiškiausią iš visos komandos 37 metų Gustį, be kitų šokėjų neturintį jokių draugų, užsimaskavusį gėjų, kuris gerai jaučiasi su moteriškais drabužiais įkūnys Gytis Ivanauskas. Paprastą mažo miestelio keturiasdešimtmetį verslininką Bernardą vaidins Vytautas Rašimas ir Sakalas Uždavinys.

REKLAMA

„Striptizo erelių“ būryje taip pat vaidins ir šoks Lopas – praktikuojantis katalikas, aukštas, gerai sudėtas, ramus, susitvardantis bei draugų mėgstamas vyras. Džiza – buvęs roko muzikantas, solinės gitaros meistras, dabar – pavyzdingas vyras ir tėvas, geriausias Senio, su kuriuo kadaise nemažai dūko koncertuose, bičiulis. Kelmas – geraširdis, žinantis, ko nori, ir mokantis to pasiekti bet kokia kaina keturiasdešimtmetis. Kurie iš šių vaidmenų spektaklyje atiteks aktoriams Juozui Gaižauskui, Daliui Skamarakui ir Algirdui Dainavičiui paaiškės jau netrukus.

REKLAMA

Be vyrų, spektaklyje „Striptizo ereliai“ pasirodys ir moteris. Tai buvusi šokėja Vanda, kuri nuolat žvalgosi vyro, už kurio galėtų ištekėti. Spektaklyje „Striptizo ereliai“ sau vyro žvalgysis žaviosios aktorės Lina Rastokaitė ir Judita Zareckaitė.

Spektaklio „Striptizo ereliai“ premjera „Domino“ teatre įvyks spalio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų