REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministerija (TM), neradusi trūkumų Leiboristų partijos steigimo dokumentuose, leido partijai legalizuotis - oficialiai įsiregistruoti juridiniu asmeniu ir tapti 41-ąja partija šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą TM partijai pranešė antradienį.

Leiboristų partija Jaunimo organizacijos "Darbas" pagrindu įsisteigė birželio viduryje. Jos vadovu išrinktas buvęs Darbo partijos narys dvidešimt vienerių Viktoras Fiodorovas.

REKLAMA

Jaunimo organizacija ir jos vadovas anksčiau ne tik dalyvavo Darbo partijos rengiamuose mitinguose, suvažiavimuose, bet ir Maskvoje lankė nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusį Viktorą Uspaskichą.

Leiboristai teigia daugiausia besirūpinsiantys jaunimo reikalais.

Leiboristai yra jau trečia nauja partija, gavusi leidimą legalizuotis šią vasarą. Birželio pabaigoje Registrų centre užregistruota laidų vedėjo Arūno Valinsko vadovaujama "Tautos prisikėlimo" partija, liepos pradžioje legalizavosi buvusio socialdemokrato buriamas "Frontas".

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Profsąjungų partiją norėjęs įregistruoti profsąjungos "Sandrauga" vadovas Kęstutis Juknis bei Žemaičių partiją siekiantys įregistruoti aktyvistai sulaukė neigiamo ministerijos įvertinimo ir partijų įregistruoti negalėjo. Žemaičiai TM sprendimą apskundė teismui.

Kuriant partiją, steigiamojo suvažiavimo dokumentus reikia pateikti Teisingumo ministerijai (TM), kuri patikrina, ar partijos steigimas atitinka įstatymo nuostatas, o steigiamos partijos programa ir įstatai nepažeidžia Konstitucijos ar kitų teisės aktų. Gavus teigiamą TM atsakymą dokumentai teikiami Registrų centrui ir partija registruojama Juridinių asmenų registre.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 12 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų