REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perkant madingą daiktą internetu ar nedidelėje užmiesčio parduotuvėlėje reikia būti itin atsargioms: didelė tikimybė, kad tariamai originalus dizainerio gaminys yra klastotė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Britanijos portalas „Femalefirst“ pataria, į ką vertėtų atkreipti dėmesį perkant rankinę.



Kokybė

REKLAMA

Vienas svarbiausių dalykų, į kurį reikėtų atsižvelgti renkantis rankinę, yra medžiaga, iš kurios ji padaryta. Tokios dizaino firmos kaip „Chanel“, „Chloe“ ir „Fendi“ rankinėms gaminti naudoja tik itin aukštos kokybės odą, kuri paprastai yra švelni, minkšta, vientisos spalvos.

Tačiau klastotojai tampa vis gudresni ir rankines gamina iš vis geresnės medžiagos, todėl pasikliauti vien šiuo faktoriumi neverta.

Detalės

Originalios rankinės yra brangios ir todėl, kad jų detalėms sukurti naudojama daug rankų darbo. Užtrunka gana ilgai, kol kiekviena detalė tampa tobula. Todėl perkant rankinę reikia atkreipti dėmesį į detalių pritvirtinimo kokybę, siūles ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienuose mados namuose kokybės kontrolė yra itin griežta, todėl pastebėjus menkiausią trūkumą turėtų kilti įtarimų, jog jūsų rankose yra ne originalas, o klastotė.

Etiketė

Nors padirbinėjant rankines, padirbinėjamos ir etiketės, tačiau tai ne visada tai daroma taip, kaip turėtų būti. Dizaineriai visuomet įsiuva etiketes į rankinės medžiagą, todėl tiesiog prie rankinės dirželio pritvirtinta etiketė iš karto rodo, jog tai yra klastotė.

Taip pat patikrinkite užtrauktukus ir sagtis. Tam, kad jų produkciją būtų sunkiau padirbti, dizaineriai savo prekiniais ženklais stengiasi žymėti kuo daugiau rankinės elementų. Geriausia visų pirma ištyrinėti tikrai originalios rankinės pavyzdį internete ar parduotuvės kataloge ir po to detales palyginti su ta rankine, kurią ruošiatės pirkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieta

Reikia atminti, jog dizaino namai nelinkę daryti nuolaidų. „Chloe“ ir „Gucci“ niekada nesiųs didelio savo produkcijos kiekio į Turkijos turgų ar užkampyje esančią parduotuvėlę. Todėl nereikia tikėtis tokiose vietose nusipirkti originalų daiktą.

Jei kalbėtume apie pirkimą internetu, galioja ta pati taisyklė. Jei pardavėjas iš Tolimųjų Rytų gali pasiūlyti daugiau nei vieną to pačio modelio rankinę, gali suabejoti jo sąžiningumu.



Kaina

Jei atidžiai ištyrinėjus visas detales pasirodys, jog viskas yra, kaip turi būti, belieka atkreipti dėmesį į rankinės kainą. Jei rankinė parduodama dešimt kartų pigiau nei kainuoja iš tiesų, galimi du variantai: tai yra klastotė arba vogtas daiktas. Bet kokiu atveju, tokios rankinės pirkti nereikėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų