REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neverta tikėtis, kad Europos Sąjunga pakeis požiūrį į Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymą po spalį Lietuvoje įvyksiančio patariamojo referendumo, teigia Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovas Kęstutis Sadauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis referendume neigiamai atsakys į klausimą dėl IAE veiklos pratęsimo.

„Būtinai dalyvausiu (referendume - BNS), nes visuomet einu balsuoti. Šįkart referendumo lapelyje pažymėsiu tą atsakymą, kurį įpareigoja Europos įstatymai - „ne“. Nes toks yra įstatymas. O įstatymų laikymasis yra civilizuotos visuomenės pagrindas“, - interviu dienraščiui „Vilniaus diena“ sakė K.Sadauskas.

REKLAMA

Anot jo, aiškiau negu aišku, kad 2009 metų gruodžio 31 dieną IAE turės būti išjungta, nes pakeisti Stojimo į ES sutarties jau nėra nei teisinių, nei fizinių galimybių.

„Tai Lietuvos įsipareigojimas, įrašytas į Stojimo sutartį. Beje, sutarties formuluotė neleidžia nesilaikyti šio įsipareigojimo. Jis negali būti pakeistas, jeigu bent viena ES valstybė tam prieštaraus“, - kalbėjo diplomatas.

Jo teigimu, jeigu dėl to kitų kokių nors problemų Lietuvos ekonomikai, tuomet galima ieškoti kitų sprendimo būdų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl būtinai reikia eiti pačiu sudėtingiausiu keliu, kuris veda į aklavietę? Geriau ieškoti kitų būdų išspręsti galimiems Lietuvos ekonomikos sunkumams. Ties tuo dirbama. Neabejoju, kad per dabartines Lietuvos Vyriausybės ir EK konsultacijas ieškoma tų būdų ir išeičių“, - kalbėjo EK atstovas.

Lietuva įsipareigojo 2009 metų pabaigoje visiškai uždaryti Ignalinos AE, tačiau Lietuvos Vyriausybė bando derėtis su EK dėl jos veiklos pratęsimo bent iki 2012 metų vidurio, kai, tikimasi, bus nutiestas elektros tiltas į Lenkiją arba Švediją. Lietuva tikisi susitarti su EK, nekeičiant Stojimo sutarties ir atominę jėgainę uždarant „ne iš karto“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų