REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priėmė sprendimą, kuriuo konstatavo, jog turtinė žala turizmo paslaugų srityje gali būti atlyginama tik tais atvejais, kai turistai pagrįstomis įrodinėjimo priemonėmis įrodo patyrę nuostolius. Turizmo paslaugų paketas susideda iš atskirų paslaugų (apgyvendinimo, transporto, maitinimo bei kita), o nuostolių atlyginimas galimas tik už tą paslaugų dalį, kuri nebuvo suteikta, konstatavo LAT.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ interesus atstovaujančio advokato Edmundo Rusino, šis sprendimas svarbus ne tik tarptautiniam kelionių organizatoriui „Tez Tour“, bet ir visam turizmo verslui. Anot jo, tai užkirs kelią galimiems piktnaudžiavimo atvejams, kuomet turistai, nors ir gavę kelionių sutartyje nurodytas kelionių paslaugas, yra nepatenkinti jų kokybe bei siekia prisiteisti kompensaciją dėl nepateisintų lūkesčių.

REKLAMA

„Teismas pagrįstai konstatavo, kad turtinė žala gali būti atlyginama tik tais atvejais, kuomet paslauga visiškai nesuteikiama, o ne tais atvejais, kuomet kyla ginčas dėl suteiktos paslaugos kokybės“, - teigia E.Rusinas.

Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ pateikė kasacinį skundą LAT dėl dviejų teismų (Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės ir Vilniaus apygardos) sprendimo ieškovų šeimoms priteisti per 31 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos. Jie tai nusprendė nurodydami, kad pagrindinė ieškovų įsigytos turistinės kelionės dalis buvo šeimos poilsis, o aplinkybė, kad kelionių organizatorius įvykdė vieną kelionės dalį (pervežimą), neteko prasmės. Tuo tarpu LAT konstatavo, jog sąvoka „šeimos poilsis“ nei galiojančiame Turizmo įstatyme, nei civiliniame kodekse nevartojama, o turtinė žala atlyginama tik už tą paslaugų dalį, kuri nebuvo suteikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų