REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės direktoriui paskelbtas nuosprendis dėl turto iššvaistymo

Baudžiamojoje byloje dėl didelės vertės turto iššvaistymo paskelbtas nuosprendis, kuriuo bendrovės „Tramija“ direktorius R. P. pripažintas kaltu. 21 metų panevėžiečiui paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Anksčiau už sukčiavimą teistam direktoriui taip pat teks sumokėti pernai teismo baudžiamuoju įsakymu paskirtą 1500 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Bylą apygardos teismui perdavė Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Gediminas Marcinkevičius, palaikęs valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme, teigia, kad bendrovės direktoriaus nusikalstamoje veikoje buvo nustatyti požymiai nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl didelės vertės turto iššvaistymo. Direktorius išnuomojo nuosavybės teise nei bendrovei „Tramija“, nei jam nepriklausantį 48 229 litų vertės vilkiką „Mercedes Benz 1832“, kuris buvo įsigytas išperkamosios nuomos pagrindu iš bendrovės „SEB VB lizingas“. Pasak skyriaus vyriausiojo prokuroro, tokiu būdu buvo pažeisti finansinio lizingo sutarties reikalavimai, kurie nurodo, kad turtą naudotis tretiesiems asmenims galima perleisti tik apie tai pranešus bendrovei ir gavus raštišką  sutikimą.

REKLAMA

Bylos duomenimis, pernai liepos 20 d. bendrovės „Tramija“ direktorius, pasirašęs sutartį su pagal skelbimą laikraštyje atsiliepusiu Ukrainos piliečiu Viktoru Misiūra dėl prieš aštuonerius metus pagaminto vilkiko Mercedes Benz 1832 nuomos, nebemokėjo eilinių mėnesinių lizingo įmokų. Naujasis vilkiko nuomininkas pradingo kartu su vilkiku. Tokiu būdu buvo padaryta 48 229 litų turtinė žala.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Panevėžio apygardos prokuratūra šiemet perdavė nagrinėti teismui 31 baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų finansų sistemai, nuosavybei, turtinėms teisėms ir interesams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų