REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio vadovas Rimantas Taraškevičius vis labiau spaudžiamas savo kolegų iš Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) dėl kandidatavimo artėjančiuose Seimo rinkimuose kurioje nors iš Klaipėdos vienmandačių apygardų, rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį šeštadienį uostamiestyje vykusiame LiSC tarybos susitikime jam teko atlaikyti gausybę argumentų, raginimų ryžtis kelionei į Vilnių: įstatymų kalvę.

REKLAMA

LiCS vadovai įsitikinę, kad R. Taraškevičius neva neabejotinai Klaipėdoje gautų reikiamą balsų skaičių ir iškovotų mandatą Seime.

„Vakarų ekspresui“ LiCS pirmininkas Artūras Zuokas teigė, kad Klaipėdos merui būtų patikėtas ir ministro postas.

„Jis tikrai nebūtų eilinis mūsų partijos frakcijos Seime narys. Žinant jo patirtį ir įdirbį, vadybinius bei ūkinius sugebėjimus bei susiklosčius aplinkybėms, jei mūsų partija galėtų dalyvauti Vyriausybės formavime, R. Taraškevičiui patikėtumėme susisiekimo arba ūkio ministro portfelį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra labai svarbu, nes matyti, kad Klaipėdai, kaip labai specifiniam ir svarbiam miestui, vien savivaldos jėgos nebepakanka. Reikia didelės paramos ir iš Vyriausybės. Tai pripažįsta ir pats R. Taraškevičius“, - po LiCS tarybos posėdžio sakė buvęs Vilniaus meras A. Zuokas.

Visgi Klaipėdos meras apie ketinimus šturmuoti parlamentą jau keletą metų kalba labai diplomatiškai. Neoficialių šaltinių teigimu, jo nenoras keliauti į Vilnių susijęs su asmeniniais motyvais: keletas šeimos narių turi rimtų rūpesčių dėl sveikatos.

R. Taraškevičius bet kokiu atveju yra įtrauktas į LiCS kandidatų sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patys liberalcentristai šeštadienį pagal partijos skyrių vertinimus sudarė kandidatų į parlamentą sąrašą, tačiau jis paaiškės tik šią savaitę. Dabar žinoma tik tiek, kad partiją į Seimą ves jos lyderis A. Zuokas.

LiCS pastaruoju metu aktyviai bando užgesinti ugnį su atskilusiais kitais liberalais - Lietuvos liberalų sąjūdžiu, kuriam vadovauja klaipėdietis Eligijus Masiulis. Jau yra sudaryta bendros politikos koncepcija Vilniaus miesto taryboje, siekiant pakeisti politinę daugumą, nuverčiant dabartinį sostinės merą, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narį Juozą Imbrasą.

Klaipėdoje, kur valdžią savo rankose laiko LiCS pagrindu suburta koalicija, panašių žingsnių nėra.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų