REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keletą kartų anksčiau vis atslūgdavusi, perversmo banga Vilniaus miesto taryboje vėl kyla. Prie naujos valdančiosios koalicijos formavimo iniciatorių liberalų vakar nusprendė jungtis konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Dešinieji vienijasi

Opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje paskelbė remianti Liberalų centro sąjungos ir Liberalų sąjūdžio bendrą iniciatyvą kuo skubiau suformuoti naują rinkimų programų įgyvendinimo pagrindu sudarytą daugumą. Penktadienį ji paragino kitas tradicines Vilniaus miesto savivaldybės taryboje esančias partijas jungtis ir bendrai dirbti.

REKLAMA

„Mes esame pakviesti dabar į derybas. Bandysime išsiaiškinti visas pozicijas, kokiais pagrindais ši koalicija formuojama ir kas į ją kviečiama“, - sakė Tėvynės sąjungos frakcijos narys Vidas Urbonavičius.

Naują valdančiąją koaliciją mėginančių kurti frakcijų atstovų teigimu, šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybėje esanti valdžia nesugeba spręsti vilniečiams aktualių klausimų. Anot jų, valdžią nuolat krečiantys skandalai tik parodo, kad populistiniais pažadais paremtos programos tėra rinkėjų apgaulė siekiant naudos sau.

REKLAMA
REKLAMA

Derybose bus lankstūs

Liberalų pasiūlytas kandidatu į Vilniaus mero postą Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Arūnas Štaras dienraščiui „Respublikai“ teigė, kad būsimos koalicijos formavimo sėkmė priklausys nuo to, kiek rimtai frakcijos nori nuversti dabartinį miesto merą „Tvarkos ir teisingumo“ atstovą Juozą Imbrasą. „Labai norint galima ir per porą dienų susitarti“, - sakė A.Štaras.

A.Štaras patikino, kad derybose Liberalų sąjūdžio frakcija bus lanksti, nes „kitaip jos nepasiseks“. Pašnekovo teigimu, teoriškai įmanoma susitarti iki kito tarybos posėdžio - liepos 30 d. „Nauja valdžia turi būti vien dėl to, kad dabartinė labai jau bjauriai susikompromitavo“, - įsitikinęs Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Štaras pripažino, kad būsimo mero klausimas nėra pagrindinis. Mat ne mažiau svarbu, kas užims administracijos direktoriaus, vicemero ir kitus postus.

Socdemai su klaustuku

Pasak V.Urbonavičiaus, kol kas lieka labai neaiški socialdemokratų ir kitų galinčių sudaryti būsimą koaliciją frakcijų pozicija. „Jie nėra aiškiai pasakę, ar palaiko iniciatyvą pagaliau padaryti švarų miestą, išsivaduoti nuo tų korupcinių ryšių, ar nepalaiko“, - teigė konservatorius.

Tuo tarpu prie šios iniciatyvos pakviesti prisidėti socialdemokratai kol kas neskuba. Frakcija nusprendė ir toliau nedalyvauti sostinės savivaldybės tarybos valdančiojoje koalicijoje, kol nepaaiškės naujų aplinkybių.

REKLAMA

Anksčiau sostinės tarybos narys socialdemokratas Romas Adomavičius tikino, kad dėl bendradarbiavimo bus konsultuojamasi su visomis frakcijomis. Socialdemokratai yra pareiškę, kad sostinės mero poste norėtų matyti savo kandidatą.

„Trys dešiniosios jėgos vienijasi, o meras iš ideologiškai kitokio sparno. Ar nebus po to problemų?“ - tokiais socdemų užmojais suabejojo A.Štaras.

Arturas Paknys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų