REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos rinkimų sąrašo viršūnėje po praėjusią savaitę vykusio reitingavimo partijos skyriuose - dauguma dabartinių parlamentarų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji partijos kandidatų sąraše įrašyti ir nebuvo reitinguojami partijos pirmininkas Andrius Kubilius ir jo pirmasis pavaduotojas Valentinas Stundys.

REKLAMA

Likę partijos kandidatai, kurių sąrašą patvirtino prieš kelias savaites posėdžiavusi partijos taryba, praėjusį savaitgalį buvo reitinguojami partijos skyriuose.

Reitinguojant daugiausia partiečių balsų sulaukė ir iš antrosios reitinguoto sąrašo vietos į pirmąją pakilo parlamentarė Rasa Juknevičienė, iš ketvirtosios į antrąją pakilo Seimo narys Jurgis Razma, iš pirmosios į trečiąją vietą smuktelėjo konservatorė Irena Degutienė, eksparlamentaras Arvydas Vidžiūnas iš pradinės trečiosios vietos smuktelėjo ketvirton.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos skyrių narių valia didžiausią šuolį sąraše padarė Seimo narys Rimantas Dagys, iš 23 pakilęs į 5 vietą.

Atitinkamai ženkliausiai smuko naujuoju partijos veidu vadintas Demokratinės politikos instituto vadovas Mantas Adomėnas - po reitingavimo skyriuose jis iš 5 smuko į 18 vietą. Iš sąrašo 6 vietos į 24 smuko ir parlamentaras Edmundas Pupinis. Prie TS-LKD prisišliejusių tautininkų lyderis Gintautas Songaila iš pirmojo sąrašo dešimtuko pastūmėtas net į penktąjį dešimtuką.

Šešton sąrašo vieton pakilo Audronius Ažubalis (anksčiau buvo aštuntas), septintas teisininkas eksministras Stasys Šedbaras (buvo devintas), aštunta Vilija Aleknaitė-Abramikienė (buvo dvylikta), devintas Kazimieras Starkevičius (buvo 11-as), iš aštuonioliktosios į dešimtąją pakilo Seimo narys Rytas Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrajame reitinguoto sąrašo dešimtuke pagal surinktus balus - Vilniaus miesto tarybos narys Kęstutis Masiulis, parlamentaras Antanas Matulas, istorikas Arvydas Anušauskas, Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorė Aurelija Stancikienė, Klaipėdos miesto tarybos narys Naglis Puteikis, sostinės tarybos narys Raimundas Alekna, M.Adomėnas, sostinės tarybos narys Vidas Urbonavičius.

Į 20 vietą iš buvusios 44 pakilo Seimo narys Saulius Pečeliūnas.

Iš viso TS-LKD kandidatų sąraše 198 kandidatai. Sąrašas galutinai bus tvirtinamas rugpjūčio viduryje vyksiančiame partijos suvažiavime.

Šiemet į vieną partiją susijungę konservatoriai ir krikščionys demokratai sutarė, kad krikščionims demokratams teks kas penkta vieta daugiamandatės apygardos sąraše. Pagal susitarimą tautininkams turėtų tekti kas dešimta sąrašo vieta.

Seimo rinkimai vyks spalio 12-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų