REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prasideda naujojo sezono UEFA taurės varžybos. Kaip įprasta, Lietuvos klubai į kovas šiame turnyre įsitraukia nuo pirmojo atrankos etapo. Tiek Vilniaus „Vėtra“, tiek Marijampolės „Sūduva“ pirmąsias rungtynes su norvegais ir britais žais namuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Vėtrai“ - vikingų barjeras

Tik penktą vietą pernai Lietuvos čempionate užėmusi „Vėtra“ teisę žaisti UEFA taurės varžybose iškovojo pavasarį patekusi į LFF taurės finalą. Dvyliktus metus gyvuojantis sostinės klubas tokio rango turnyre pirmą kartą. Iki šiol „Vėtra“ varžėsi tik Intertoto turnyre.

REKLAMA

Lietuvių varžovas Stavangerio „Viking“ futbolo mėgėjams turėtų būti gerai žinomas vien dėl to, kad šiame klube pastaruosius keturis mėnesius rungtyniavo Andrius Velička. 1899 m. Įkurtas „Viking“ klubas 8 kartus yra tapęs Norvegijos čempionu ir 5 sykius laimėjo šalies taurę. 2007 m. sezone „Viking“ Norvegijos čempionate užėmė 3 vietą.

Šiemet Uwe Roslerio auklėtiniams sekasi prasčiau - per 13 rungtynių surinkę 18 taškų jie 16 komandų turnyre užima 9 vietą, tačiau iki trečiosios pozicijos juos skiria tik trys taškai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors rungtynių favoritais laikomi norvegai, „Vėtros“ treneris Virginijus Liubšys sudėti ginklų nė nemano: „Teko girdėti „Viking“ trenerio užtikrintas kalbas, varžovai tiki lengva pergale. Aš jų vietoje toks ramus nebūčiau. Mes kausimės iš visų jėgų. Daug lems pirmosios rungtynės. Jose tikimės nepralaimėti. Sėkmingai pasirodę pirmame mače, galime tikėtis sėkmės ir svečiuose“.

Tiesa, „Vėtra“ šiuo metu yra atsidūrusi duobėje - paskutinį kartą pergalę A lygoje komanda iškovojo dar gegužę, o per paskutines šešerias rungtynes surinko tik 3 taškus. „Turime atsiriboti nuo Lietuvos čempionato, kuriame nelabai sekasi, sutelkti visas jėgas, nusiteikti rimtai kovai ir parodyti charakterį. Žaidžiame namuose, todėl reikia teigiamo rezultato“, - optimizmo neprarado „Vėtros“ kapitonas Gediminas Butrimavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sūduva“ tikisi pergalės

Lietuvos vicečempionai UEFA taurės varžybose rungtyniaus jau penktą kartą. Reikia pasakyti, kad iki šiol visus keturis kartus „Sūduvai“ pirmąjį etapą įveikti pavykdavo. Sėkmės marijampoliečiai tikisi ir šiemet, juolab varžovas - Osvestrio „The News Saints“ iš Velso – toli gražu nepriskiriamas Europos elitui.

TNS keturis kartus yra laimėjęs Velso čempionatą (paskutinį kartą - pernai) ir du sykius iškovojo šalies taurę. Nors Osvestrio ekipa teigė į Marijampolę atsivešianti pajėgiausią sudėtį, ji dar nebus optimalios formos - Velso čempionatas prasideda tik po mėnesio ir TNS šiuo metu yra pasirengimo laikotarpis. Valai jau pareiškė, kad Marijampolėje daug dėmesio skirs gynybai, sieks sėkmingai apsiginti ir patys įmušti bent įvartį.

„Sūduvos“ tikslas namuose aiškus - pergalė, ir kuo palankesniu rezultatu. Varžybų su komandomis iš Velso patirties suvalkiečiai jau turi. Prieš dvejus metus „Sūduva“ kovojo su „Rhyl“ komanda ir įveikė ją bendru rezultatu 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų