REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos prezidiumas trečiadienį patvirtino preliminarų partijos kandidatų sąrašą spalio mėnesį vyksiantiems Seimo rinkimams. Pirmuoju numeriu LSDP sąraše siūloma įrašyti dabartinį partijos lyderį Gediminą Kirkilą.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos rinkimų sąraše taip pat turėtų būti keturi perbėgėliai iš Pilietinės demokratijos partijos.

REKLAMA

Visi kandidatai, kurių iš viso yra šiek tiek daugiau nei 200, buvo suskirstyti dvidešimtukais, kurie bus perduoti partijų skyriams reitingavimui.

Kaip BNS informavo patikimi šaltiniai LSDP, pirmajame dvidešimtuke pirmuoju įrašytas G.Kirkilas, o po jo abėcėlės tvarka seka šie socialdemokratai: Vytenis Andriukaitis, Zigmantas Balčytis, Vilija Blinkevičiūtė, Algirdas Butkevičius, Bronius Bradauskas, Linas Jonauskas, Česlovas Juršėnas, Justinas Karosas, Eugenija Meškienė, Juozas Olekas, Milda Petrauskienė, Algirdas Salamakinas, Vytautas Saulis, Stasė Skutulienė, Rimantas Šadžius, Irena Šiaulienė, Rimantas Vaitkus, Birutė Vėsaitė ir Roma Žakaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos vadovybės suformuotame antrajame dešimtuke liko dabartiniai Seimo nariai Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Edvardas Žakaris, Aušrinė Pavilionienė, Jonas Lionginas, Jonas Juozapaitis ir Jonas Jagminas, Vytautas Čepas, taip pat buvęs ekonomikos ministras Petras Čėsna.

LSDP skyrių valia šie dvidešimtukai gali keistis, o galutinis sąrašas turėtų būti patvirtintas rugpjūčio 20 dieną.

Prezidiumo posėdyje po gana karštų diskusijų taip pat buvo nutarta į LSDP kandidatų sąrašą įtraukti iš Pilietinės demokratijos partijos pas socdemus perbėgusius dabartinį teisingumo ministrą Petrą Bagušką, bei Seimo narius Vladimirą Orechovą, Algirdą Ivanauską ir Juozą Jaruševičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų