REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip teigia Lenkijos dienraštis „Dziennik“, po susitikimo su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy Lenkijos vadovas Lechas Kaczynskis ne tik kad nebesiruošia blokuoti Lisabonos sutarties ratifikavimo, tačiau rengiasi ir pats agituoti, kad sutartis būtų kuo greičiau patvirtinta kitose ES valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kaczynskis plačiau nekomentavo vos 40 minučių trukusio susitikimo detalių ir pareiškė: „Mes su prezidentu N. Sarkozy sutarėme dėl bendro plano, kuris bus atskleistas savo laiku“. Dabar teigiama, kad Lenkijos prezidentas mėgins įtikinti Čekijos vadovą Vaclavą Klausą pasirašyti Lisabonos sutartį, o N. Sarkozy tą patį mėgins padaryti su airiais.

Teigiama, kad Lenkijos prezidento širdį suminkštinti galėjo Prancūzijos automobilių gamintojo „Peugeot“ sprendimas netoli Lodzės atidaryti variklių gamyklą, kurioje dirbs keli tūkstančiai žmonių. Be to, neoficialiai kalbama, kad Prancūzija sutiko paremti Rytų partnerystės programą. Be to, L. Kaczynskis siekia, kad ES daugiau investuotų į Lenkijos energetikos sektorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų