REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trylika vietų sostinės taryboje turinti Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) bei Liberalų sąjūdis paskelbė į sostinės mero postą siūlantys Arūno Štaro kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu A.Štaras yra Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus taryboje seniūnas, anksčiau jis ėjo vicemero pareigas.

REKLAMA

„Liberalų ir centro sąjungos bei Lietuvos liberalų sąjūdžio frakcijos kviečia prie naujos daugumos formavimo prisijungti kitas Vilniaus miesto savivaldybės frakcijas, pirmiausia - Tėvynės sąjungos ir Socialdemokratų partijos“, - sakoma trečiadienį paskelbtame bendrame frakcijų pareiškime „dėl bendradarbiavimo siekiant suformuoti veiksmingą Vilniaus tarybos daugumą“.

Šiuo metu sostinei vadovauja partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Juozas Imbrasas, tam, kad jis netektų posto, būtina inicijuoti interpeliacijos procedūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal savivaldos įstatymą, meras ir jo pavaduotojai netenka savo įgaliojimų prieš terminą, jeigu už nepasitikėjimą jais balsuoja ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių. Tačiau jeigu sprendimas atleisti merą ar jo pavaduotoją nepriimamas, šį klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po metų.

Dabar valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (12 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6), socialdemokratai (6) bei Nepriklausoma frakcija (4 mandatai).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje iš viso yra 51 vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų