REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministerija siūlo, kad piliečiai galėtų peticijas  Vyriausybės Peticijų komisijai pateikti ir elektroniniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Rytojaus posėdyje Vyriausybė svarstys Teisingumo ministerijos pateiktus Vyriausybės nutarimo „Dėl Vyriausybės 1999 m. Spalio 14 d. Nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos peticijų komisijos sudarymo ir jos nuostatų patvirtinimo pakeitimo“ ir Vyriausybės 1994 m. Rugpjūčio 11 d. Nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės darbo reglamento patvirtinimo“ pakeitimo projektus.

REKLAMA

Nutarimų projektais siekiama nustatyti, kad peticijas Vyriausybės Peticijų komisijai piliečiai teikti galėtų ne tik raštu (tiesiogiai ar siunčiant paštu), bet ir elektroniniu būdu (elektroninis parašas tokiu atveju privalomas).

Be to, minėtuose projektuose bus siūloma nustatyti, kad peticijų nagrinėjimo laikas ir vieta bei Vyriausybės peticijų komisijos priimti sprendimai būtų skelbiami ne tik „Valstybės žinių priede „Informaciniai pranešimai“, bet ir Vyriausybės interneto tinklalapyje.

Vyriausybei pritarus ir priėmus Teisingumo ministerijos parengtus nutarimų projektus, būtų įgyvendintos neseniai pakeistos Peticijų įstatymo nuostatos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų