REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gugenheimo muziejui numatomus beveik 300 mln. litų Vilniaus meras Vyriausybę ragina geriau skirti daugiabučių renovavimui.

REKLAMA
REKLAMA

"Įvertinus dabartinę situaciją, kai sostinės gyventojus neramina artėjantis šildymo sezonas ir šildymo kainų šuolio tikimybė, siūlau Gugenheimo muziejaus statyboms numatytas lėšas skirti senų daugiabučių renovavimui", - pranešime spaudai pareiškė meras Juozas Imbrasas.

REKLAMA

Anot jo, senų daugiabučių renovacija sostinėje, kaip ir kituose Lietuvos miestuose, stringa dėl to, kad Vyriausybė neskiria pakankamai lėšų.

"Įstaigos "Atnaujinkime miestą" duomenimis, šiuo metu trūksta 284 mln. litų Vyriausybės dalies. Tai yra beveik tokia pat suma, kokios pareikalaus Gugenheimo muziejaus statyba", - teigia J.Imbrasas.

Irakiečių kilmės architektės iš Londono Zahos Hadid suprojektuotas Ermitažo-Guggenheimo muziejus Vilniuje, prie Baltojo tilto, turėtų iškilti iki 2013 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiafunkcinio kultūros centro statybai pritarė Vyriausybės strateginio planavimo komitetas.

Skaičiuojama, jog muziejaus statybos kainuos apie 260 mln. litų. Valstybė jo statyboms galėtu skirti ne daugiau kaip 10-15 proc. reikalingų lėšų. Likusias lėšas skirtų Vilniaus miesto savivaldybė, privatūs rėmėjai, būtų ieškoma Europos Sąjungos fondų paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų