REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras ir užsienio reikalų ministras pareiškė užuojautą dėl Lenkijos kovos su komunistų valdžia legendos, vieno profesinės sąjungos „Solidarumas“ steigėjų Bronislawo Geremeko (Bronislavo Geremeko) žūties.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, Paryžiuje viešintis premjeras Gediminas Kirkilas asmeniškai pareiškė užuojautą Lenkijos prezidentui Lechui Kaczynskiui (Kačynskiui).

REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno užuojautos laiške Lenkijos kolegai Radoslawui Sikorskiui rašoma, kad B.Geremekas - viena žymiausių asmenybių Europoje, svariai prisidėjusių prie laisvos, suvienytos ir demokratinės Europos idėjos.

„Profesorius B.Geremekas buvo vienas svarbiausių asmenų, padėjusių Lietuvai atkurti nepriklausomybę ir rėmusių Lietuvos siekį tapti Europos Sąjungos ir NATO nare. Lietuva labai vertina buvusio Lenkijos užsienio reikalų ministro indėlį į dviejų šalių partnerystės stiprinimą“, - rašoma P.Vaitiekūno laiške.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamento narys B.Geremekas žuvo sekmadienį per automobilio avariją Lenkijoje. Jam buvo 76 metai.

Būdamas Lenkijos parlamento nariui, B.Geremekas labai aktyviai rėmė Lietuvos nepriklausomybę, pačiais sunkiausiais 1991 metų momentais ne kartą lankėsi Lietuvoje. Jis daug kartų buvo susitikęs su daugeliu Lietuvos politikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų