REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Demokratų kandidatas į JAV prezidentus Barakas Obama penktadienį pareiškė, kad labiausiai pasaulyje ieškomas teroristas Osama bin Ladenas už savo veiklą nusipelnęs griežčiausios kardomosios priemonės - mirties bausmės, tačiau jis patikslino, kad iš pradžių jį vis dėlto reikėtų pagauti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nesu mirties bausmės šalininkas. Manau, kad griežčiausia kardomoji priemonė turi būti taikoma tik pačiais kraštutiniais atvejais. Tačiau esu įsitikinęs, jog žmogus, suplanavęs ir organizavęs trijų tūkstančių amerikiečių nužudymą, to nusipelnė“, - B. Obama sake interviu CNN, primindamas, kad yra atsakingas už rugsėjo 11 dienos teroristinius aktus.

REKLAMA

Tačiau jis patikslino, jog įvykdyti mirties bausmę bus įmanoma tik tuomet, kai šis garsus teroristas bus sugautas ir stos prieš JAV teismą. B. Obama taip pat pridūrė, kad pradėjusios karą Irake JAV atrišo rankas „Al Qaeda“, ir to padariniai dabar pastebimi Afganistane.

Anksčiau B. Obama ne kartą sakė, kad jei bus išrinktas prezidentu, jis atšauks karines pajėgas iš Irako ir nusiųs jas į Afganistaną, kur, jo nuomone, jie dabar labiausiai reikalingi dėl išaugusio teroristų aktyvumo regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų