REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorius Raimundas Kairys teigia, kad VAD vairuotojai, ketvirtadienį vežę šalies vadovą į susitikimus Plungėje, Kelių eismo taisyklių nepažeidė.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis "Vilniaus diena" penktadienį pranešė, kad į Plungės rajoną skubėjęs prezidento Valdo Adamkaus kortežas keliuose sėjo sumaištį ir kėlė avarines situacijas, viršijo leistiną važiavimo greitį.

REKLAMA

Anot R.Kairio, dėl šio žiniasklaidoje aprašyto incidento tyrimas nebus atliekamas.

Jis teigė nemanąs, kad VAD pareigūnų vairuojami automobiliai keliuose sukelia pavojų, nes stengiamasi važiuoti kuo ramiau, tačiau pasitaiko visokių situacijų.

,,Tokie asmenys valstybėje yra tik trys, kuriuos vežioja truputį kitaip negu kitus. Bent jau aš įsivaizduoju, kad jų laikas yra tikrai nesulyginamai brangesnis už jūsų ir mano.(...) Jų (valstybės vadovų) darbo grafikas yra visai kitoks", - tikino R.Kairys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R.Kairio, yra Kelių eismo taisyklės ir jų reikia laikytis ir jeigu visi eismo dalyviai jų laikytųsi visiškai, pasipiktinimo tokio nebūtų.

Jis tikino, kad mieste greičio jo vairuotojai neviršija. Jo manymu, žiniasklaida netiksliai nušvietė prezidento kelionę.

,,Gal kai 50-60 km/val. mieste važiuoja automobilis, o kai kiti 20 kilometrų per valandą važiuoja, gal ir baisiai atrodo. Jūs siūlot naikinti mūsų kontorą ir valstybės vadovus sodinti į troleibusą?", - neslėpė susierzinimo R.Kairys.

,,Ar yra nors vienas žmogus nustumtas į griovį? Nėra!", - tikino R.Kairys.

VAD direktoriaus teigimu, apie tai, jog vadovų kortežai vairuojami saugiai bei atsargiai liudija ir statistika.

,,Ką reiškia neatsargiai važinėjam? Jūs paimkit statistiką, aš manau, kad pas mus autoįvykių praktiškai nėra", - tikino R.Kairys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminus 1997 m. tuometinio prezidento Algirdo Brazausko kortežo susidūrimą su greitosios medicinos pagalbos automobiliu, kuris vežė susirgusį vaiką, VAD vadovas atsikirto: ,,Tada mums degė žalia šviesa".

Dienraštis ,,Vilniaus diena" rašo, kad ketvirtadienio rytą iš Vilniaus į Plungės rajoną skubėjęs prezidento V.Adamkaus kortežas keliuose sėjo sumaištį ir kėlė avarines situacijas.

Žurnalistai rašo, kad juos važiuojančius keliu Vilnius-Kaunas staiga prisivijo policijos automobilis "Audi A6" su įjungtais švyturėliais. Už jo važiavo dar dvi mašinos: juodas limuzinas "Mercedes-Benz" ir "Volvo".

REKLAMA

,,Nors šiame kelio ruože pakankamai vietos aplenkti antrąja eismo juosta, kiek įmanoma pasitraukiame į dešinę kelio pusę. Tačiau valstybės vadovo kortežą lydintiems policininkams to maža - mūsų automobilis grubiai nustumiamas į greitkelio kelkraštį. Žurnalistinis smalsumas nugali - pasivejame kortežą, kad įsitikintume, dėl kurio valstybės vadovo policininkai stūmė į griovį. Kortežo greitis šokinėja tarp 140-160 kilometrų per valandą. Leistinas greitis - 100-110", - rašo ,,Vilniaus diena".

Artėjant prie Kauno greitkelyje eismas vis intensyvesnis, daugėja sunkvežimių. Tai pusantros, tai abi eismo juostas užimantiems trims kortežo automobiliams darėsi ankšta. Kiti vairuotojai taip pat stumiami į kelkraštį. Buvo ne viena situacija, kai dviejose eismo juostose turėjo išsitekti keturi automobiliai.

REKLAMA

Kalvotame greitkelyje vairuotojams buvo nelengva pastebėti dideliu greičiu atlekiančių policijos ir VAD automobilių švyturėlius. Be to, ryte važiuojant vakarų kryptimi į galinio vaizdo veidrodėlį retkarčiais spigina saulės spinduliai.

Nemalonumų dėl pomėgio būti vežiojamam milžinišku greičiu praėjusią vasarą turėjo buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Jį dienraščio žurnalistai buvo užfiksavę kelyje Vilnius-Kaunas skriejantį maždaug 170 km/val. greičiu. Tada V.Muntianas teisinosi, kad ne jis taip važiavęs, o jį vežė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų