REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio gynybos ministras perspėjo, kad grėsmės atveju jo šalis yra pasiruošusi veikti prieš Iraną, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ehudas Barakas Tel Avive pareiškė, kad Izraelis praeityje jau įrodė, jog nedvejoja, kai šalies gyvybiniai saugumo interesai yra pavojuje.

REKLAMA

Taip ministras reagavo į Irano raketų bandymus. Tačiau, anot ministro, prieš imantis kraštutinių veiksmų reikia išbandyti diplomatines priemones.

„Šiuo metu dėmesio centre - tarptautinės sankcijos ir kitos griežtos diplomatinės priemonės“, - sakė E. Barakas.

Pasak ministro, tik šioms nedavus rezultato bus galima imtis kitų veiksmų. „Mes turime siekti sutarimo, bet jo nepasiekus reikalui esant privalome smogti savo priešui“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Iranas trečiadienį atliko tolimojo nuotolio „Shahab-3“ bei trumpesnio nuotolio raketų bandymus. Irano valstybinė spauda atvirai didžiavosi, kad šios raketos gali pasiekti pagrindinio priešo Izraelio teritoriją.

Pats Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas teigia, kad Iranas neturi jokio noro atakuoti Izraelį ir tai darys tik pastarojo agresijos atveju.

Tuo tarpu naujienų agentūra AFP perspėjo, kad Irano išplatinta raketų paleidimo nuotrauka yra suklastota. Irano išplatintoje nuotraukoje matyti 4 kylančios raketos, o AP turimoje kyla tik trys, ketvirtoji neiššovė.

Anot BBC nuotraukų redaktoriaus Philo Coomeso, dalis Irano išplatintos nuotraukos buvo nutrinta, o ta vieta uždengta kita nukopijuota nuotraukos dalimi su dulkių debesimis.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų