REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas nepatenkino kyšininkavimu įtariamo buvusio Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko skundo, kuriuo sostinės politikas prašė, kad jam būtų leista dalyvauti tarybos posėdžiuose ir įvairiuose savivaldybės komitetuose.

REKLAMA
REKLAMA



Tai portalui „Balsas.lt“ sakė E. Lementausko advokatas Rimas Andrikis.

Birželio 20 dieną buvo priimta ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartis laikinai (3 mėnesiams) nušalinti E. Lementauską nuo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario pareigų bei visų pareigų Vilniaus miesto savivaldybės komitetuose, komisijose.

REKLAMA

E. Lementauskas apskundė nutartį, sakydamas, kad tokia procesinė priemonė yra paskirta be pagrindo.

Tačiau teismas paliko galioti birželio 20 dieną priimtą Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nutartį. R. Andrikio teigimu, „teismas pasakė, kad E. Lementauskas nušalintas pagrįstai“.

Vilniaus apygardos teismas mano, jog procesinė prievartos priemonė - nušalinimas nuo įvairių pareigų - įtariamajam taikoma pagrįstai, todėl skundas atmetamas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo argumentų E. Lementausko advokatas nekomentavo. „Na jie išdėstyti beveik ant vieno lapo ir  man sunku taip jums dabar cituoti. <...> Pasakyta, kad yra grėsmė, jog trukdys tyrimui, kad darys naujus nusikaltimus. Nurodė trafaretinius argumentus ir atmetė E. Lementausko skundą“, - portalui „Balsas.lt“ teigė  R. Andrikis.

Anot advokato, pats E. Lementauskas šiandien teisme nedalyvavo. „Jo dalyvavimas nebūtinas“, - tvirtino advokatas.

Priežasčių, kodėl buvęs sostinės vicemeras teisme nepasirodė, R. Andrikis neatskleidė. „Nežinau, aš už jį kalbėti negaliu. Bet aš sakau, kad jam įstatymas leidžia nedalyvauti. Kodėl jis nepasirodė, aš nežinau“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl E. Lementauskas tarybos posėdžiuose negalės dalyvauti mažiausiai iki rugsėjo pabaigos.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis tvirtino, kad E.Lementauskas turi būti nušalintas nuo pareigų, kol vyksta ikiteisminis tyrimas. ,,Eidamas pareigas savivaldybėje E. Lementauskas gali trukdyti bylos tyrimui“, - sakė I. Mikelionis.

Kada baigsis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo sostinės savivaldybėje, pareigūnai pasakyti negali, nes tai priklausys nuo įvairių ekspertizių ir jų trukmės.

REKLAMA

Buvęs Vilniaus vicemeras į laisvę buvo paleistas birželio 20-ąją, po beveik du mėnesius trukusio suėmimo.

E. Lementauskui paskirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas registruotis policijoje.

E. Lementauskas suimtas buvo beveik du mėnesius -  nuo balandžio 25 dienos.

Įtariama, kad E. Lementauskas bandė papirkti opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narį Vidą Urbonavičių.

Bylos duomenimis, pernai lapkritį ir gruodį tuometinis Vilniaus vicemeras kavinėje kelis kartus buvo susitikęs su konservatoriumi V. Urbonavičiumi ir prašė politinės paramos.

REKLAMA

E. Lementauskas baiminosi, kad tarybos posėdyje jam bus surengta interpeliacija, todėl susitikęs su V. Urbonavičiumi prašė nebalsuoti už nepasitikėjimą. Už tai konservatoriui buvo pažadėta 140 tūkst. litų. Jeigu jo balsas būsiąs naudingas, pažadėta duoti daugiau pinigų.

Kitas įtariamasis šioje byloje, tarybos narys Gintaras Kazakas neseniai buvo paleistas į laisvę, nes teismas nepatenkino prokurorų prašymo laikyti jį suimtą toliau. Trečiasis įtariamasis tarybos narys Audrius Butkevičius yra laisvėje. Baudžiamąją bylą tiria Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Vilniaus apygardos prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 28 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba mero pavaduotoją E. Lementauską atleido iš pareigų jo paties prašymu, taip pat yra suspenduota jo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“.

Atleidus E. Lementauską sostinės meras „tvarkietis“ Juozas Imbrasas liko su vienu pavaduotoju - Lenkų rinkimų akcijos atstovu Arturu Liudkovskiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų