REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Druskininkų miesto apylinkės teismas išnagrinėjo kelias baudžiamąsias bylas, kuriose baudžiamojon atsakomybėn už įvykdytas vagystes buvo patraukti įvairaus amžiaus asmenys, tarp jų ir nepilnamečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2007 metų spalio – lapkričio mėnesį nepilnamečiai A. J. (gimęs 1992 m.) ir N. V (gimęs 1991 m.) ne kartą atrakinę rastu raktu duris buvo įsibrovę į sodyboje esančias patalpas bei pagrobė svetimą turtą – mobilųjį telefoną, taupyklę, kurioje buvo nemažai pinigų bei piniginę su daugiau kaip 2 tūkst. litų.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad kaltinamasis N. V. gerokai anksčiau iš sodybos savininko sūnaus mokykloje buvo pagrobęs fotoaparatą „Canon“, kurį nukentėjusiojo šeima  įvertino 1500 litų.

Pasak Druskininkų miesto apylinkės prokuroro Juozo Valicko, tai - „sunkūs vaikai“.  Mokyklose, kuriose jie mokėsi, charakterizuojami neigiamai, dažnai bėgdavo iš pamokų, nesimokė, vagiliaudavo, su jais nesusitvarkydavo ir globėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas jaunuosius ilgapirščius pagal Baudžiamojo Kodekso 178 straipsnį nubaudė realia laisvės atėmimo bausme: A. J., už tris nusikalstamas veikos epizodus, nuteistas 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme, o N. V. – pusantrų metų laisvės atėmimo bausme.

Į teismą yra perduotos ir kitos šių jaunųjų ilgapirščių baudžiamosios bylos dėl padarytų nusikalstamų veikų.

Niekur nedirbantis dvidešimtmetis druskininkietis A. O ir jo bendras, dvidešimt vienerių metų Š. D. iš vieno asmens per kelis kartus pavogė daugiau kaip 7000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis 2007 metų lapkričio – gruodžio mėnesį išgertuvių metu A. O. ir Š. D. iš nukentėjusiojo šeimininko rūbų spintos, jam nematant, ištraukė iš piniginės 7300 litų.

Nukentėjusysis kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie ir nustatė, kad nusikaltimą padarė niekur nedirbantys druskininkiečiai A. O. ir Š. D.

 Jie buvo sulaikyti, paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas. Š. D. suėmimas vėliau buvo pakeistas į kitą kardomąją priemonę - įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

REKLAMA

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras J. Valickas laikinai apribojo kaltinamųjų nuosavybės teises. Mat, pavogę didelę pinigų sumą, jie nusipirko automobilį Audi 100.

Pasak prokuroro, valkataujantys jaunuoliai pareigūnams ne kartą buvo įkliuvę geriantys alkoholinius gėrimus viešosiose vietose, vogdavo iš parduotuvių maistą ir kitas prekes.

Druskininkų miesto apylinkės teismas neseniai išnagrinėjo šią bylą ir kaltinamiesiems skyrė atitinkamas bausmes:  A. O nuteistas laisvės atėmimu vieneriems metams, o Š. D. – 1 metams ir keturiems mėnesiams laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams.

Nukentėjusysis teismui pateikė civilinį ieškinį 7300 litų sumai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų