REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis perdavė nagrinėti apygardos teismui baudžiamąją bylą dėl gyvybės atėmimo, kurioje anksčiau teista 59 metų pasvalietė Z. R. įtariama savo motinos nužudymu. 

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai lapkričio 18 d. vakare ir naktį Pasvalio rajono Saločių seniūnijos Kubiliūnų kaimo viename name dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio girtaujanti dukra itin žiauriai sumušė taip pat išgerti nevengdavusią savo motiną O. P. Kitą dieną dėl patirtų daugybinių galvos ir kūno sužalojimų O. P. mirė.

REKLAMA

„Šios ne vienerius metus vykusios šeimyninės dramos žiauri atomazga, kaip ir pasirinktas gyvenimo būdas negali nejaudinti net ir ilgą teisinio darbo praktiką turinčių pareigūnų“, – sakė D.Skrebiškis.

Skyriaus vyriausiasis prokuroras, įvertinęs surinktus įrodymus ir surašęs kaltinamąjį aktą, teigia, kad Z. R. nusikalstamoje veikoje yra požymių nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl savo motinos, tėvo ar vaiko nužudymo kankinant ar kitaip itin žiauriai.

REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstama veika padaryta apsvaigus nuo alkoholio. Pasak skyriaus vyriausiojo prokuroro, Ir šios šeimyninės dramos atomazgai – labai sunkaus nusikaltimo padarymui didelės įtakos turėjo apsvaigimas nuo alkoholio. 

D. Skrebiškis teigia, kad apie 80 procentų nužudymų, tarp jų ir dramatiškai pasibaigiančių šeimyninių konfliktų, įvykdo nuo alkoholio apsvaigę asmenys. Pasak prokuroro, pernai iš 38 asmenų, kurie buvo kaltinami tyčiniais nužudymais, 30 jų nusikalstamas veikas padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio, kuris turėjo įtakos jų agresyvumui ir nusikaltimo padarymui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamajai paskirta kardomoji priemonė suėmimas.

Įstatymas tam, kas kankindamas ar kitaip itin žiauriai nužudė savo motiną, numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

Panevėžio apygardos prokuratūra šiemet perdavė nagrinėti teismui penkiolika, pernai dvidešimt devynias nužudymų bylas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų