REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas ketvirtadienį susitiko su kadenciją baigusiu Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininku Vytautu Greičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero patarėjas teisės klausimais Visvaldas Račkauskas žurnalistams teigė tebelaikąs V.Greičių AT pirmininku.

„Premjeras pakvietė V.Greičių kaip AT pirmininką dar kartą aptarti įstatymų, susijusių su teismais, priėmimo ir svarstymo problemas“, - žurnalistams po susitikimo sakė V.Račkauskas.

REKLAMA

Kiek vėliau žurnalistams komentuodamas šį susitikimą premjeras G.Kirkilas išvengė aiškaus atsakymo, ar laiko V.Greičių AT pirmininku.

„Dėl statuso (V.Greičiaus - BNS) ginčijamasi viešoje erdvėje, bet kol kas nėra kito pareigūno, su kuriuo galėčiau susitikti šiais (teisėjų atlyginimų - BNS) klausimais“, - sakė G.Kirkilas.

Premjero susitikime su V.Greičiumi dalyvavo ne tik patarėjas teisės V.Račkauskas, bet ir vyriausiasis patarėjas Albinas Januška.

REKLAMA
REKLAMA

V.Greičius žurnalistams neigė A.Janušką dalyvavus susitikime, tuo tarpu premjeras G.Kirkilas patvirtino, jog A.Januška buvo tarp susitikimo dalyvių.

V.Greičius tikino, jog apie situaciją Aukščiausiajame Teisme susitikime kalbėta nebuvo.

Premjero iniciatyva surengto susitikimo dalyviai tikino esą aptarę teisėjų atlyginimų, kai kurių įstatymų projektų klausimus.

Paklaustas, ar sąmoningai vadina V.Greičių AT pirmininku, V.Račkauskas patikino turįs savo nuomonę šiuo klausimu ir vadindamas V.Greičių AT pirmininku nesuklydo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats V.Greičius vengė komentuoti savo dabartinį statusą.

„Man nepatogu ir neetiška tai komentuoti. (...) Manau, kad prezidentas ir Seimas tuos klausimus išspręs“, - sakė V.Greičius, žurnalistų klausiamas, ar tebelaiko save AT pirmininku.

Trečiadienį valdančiųjų partijų vadovai sutarė, jog ieškant išeities iš susidariusios kolizijos, valdančiosios Seimo frakcijos kitą savaitę sieks sutelkti jėgas ir atleisti V.Greičių iš AT pirmininko pareigų.

Praėjusią savaitę Seime balsuojant V.Greičiaus atleidimui nepritarė ne tik opozicinių, bet ir dalis valdančiųjų frakcijų atstovų.

REKLAMA

Opozicinių frakcijų atstovai antradienį teigė pasigendą Prezidentūros noro ir siekio tartis su Seimo frakcijomis. Antradienio popietę paskelbta, kad toks pasitarimas Prezidentūroje rengiamas penktadienį.

Prezidentas šį pasitarimą su parlamentarais rengia jau po to, kai antradienį nusprendė pateikti Seimui antrąjį dekretą dėl V.Greičiaus atleidimo.

Parlamentarai nesutaria dėl V.Greičiaus teisinio statuso - ar tebelaikyti jį AT pirmininku, ar ne.

Praėjusią savaitę Seimas ženklia balsų persvara nepritarė prezidento teikimui atleisti V.Greičių iš AT pirmininko pareigų pasibaigus jo devynerių metų kadencijai.

Pagal Konstituciją, AT pirmininką prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas. Dėl šios priežasties parlamentarai diskusijoje praėjusią savaitę pabrėžė, jog, nepaisant kadencijos trukmės, tik Seimas sprendžia, ar atleis V.Greičių, ar ne. Prezidentas savo ruožtu pareiškė, jog nesutikdamas atleisti V.Greičiaus Seimas pats save įsivarė teisinėn aklavietėn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų