REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindiniai kitais metais minimo Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio renginiai vyks liepos 6-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien sutarta, kad Lietuvos tūkstantmetis pagrindinę dieną turės, tai bus kitų metų liepos 6-oji. Šią datą įtvirtinti parlamento sprendimu pasiūlė Seimo pirmininkas“, - sakė prezidento patarėja Irena Vaišvilaitė po trečiadienį Prezidentūroje vykusio pasitarimo dėl Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio programos ir 2009 metais numatomų renginių.

REKLAMA

Tarp pagrindinių liepos 6-osios renginių numatyta tradicinė apdovanojimų ceremonija Prezidentūroje, vėliavų pakėlimas ir prezidento kalba S.Daukanto aikštėje. Popiet turėtų vykti Valdovų rūmų atidarymas, Dainų šventės dalyvių eitynės Gedimino prospektu bei Dainų šventės Dainų diena Vingio parke.

Pasitarime buvo sutarta patikslinti ir paviešinti Tūkstantmečio minėjimo programą, o skleisti informaciją apie ją pavesta viešajai įstaigai „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot I.Vaišvilaitės, sutarta nuo šios savaitės užbaigti tūkstantmečio programos formavimą ir artimiausiu metu parengti visoje Lietuvoje bei užsienyje vyksiančių renginių kalendorių.

Tarp įvairių leidinių numatoma išleisti lakstinukų su pagrindinių renginių datomis, kuriuos bus galima rasti oro uostuose, geležinkelio stotyse.

Patarėja teigė, kad kol kas nežinoma, kiek iš viso kainuos Tūkstantmečio programos įgyvendinimas, nes šiuo metu renkama informacija apie įgyvendintus ar planuojamus projektus, jiems skirtas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitarime prezidentūroje dalyvavo kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, premjeras Gediminas Kirkilas, kultūros ministras Jonas Jučas, švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, finansų ministras Rimantas Šadžius, užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius ir kitų atsakingų institucijų atstovai.

Lietuva jau keletą metų intensyviai rengiasi tūkstantmečio paminėjimui.

1997 metais prezidento dekretu sudaryta Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio valstybinė komisija, 1998 metais buvo įkurta Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo direkcija, kuri parengė Lietuvos tūkstantmečio programą iš trijų skyrių: kultūros paveldo bei architektūros projektai, nacionalinių ir tarptautinių kultūros, meno bei visuomeninių projektai ir mokslo tyrimų bei leidybos projektai.

Lietuvos paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose tūkstantmetis bus minimas 2009-aisiais. Tais pačiais metais Vilnius taps Europos kultūros sostine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų