REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos mėnesį prekybos vietose galima ieškoti „Aštuonkojų iš antro aukšto“. Legendinį 1986 metais sukurtą čekų dviejų dalių serialą  vaikams, kurį kultiniu vadina ne viena karta,  DVD formatu išleidžia kompanija „Acmefilm“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš du dešimtmečius mamos ir tėčiai stengdavosi nepraleisti intriguojančio italų serialo „Aštuonkojis“, kurio centre virė mafijos gyvenimo aistros. Tuo metu vaikus prie televizoriaus traukdavo visai ne suaugusiųjų ir ginklų pasaulis, o du iš plastilino nulipdyti aštuonkojai, įelektrinantys viską aplinkui.

REKLAMA

„Aštuonkojai iš antro aukšto“ pasakoja apie septynmetį berniuką Gondziką ir jo sesutę Evą, kurie su tėvais atostogaudami Portugalijoje randa porą plastilino gabalėlių ir iš jų nulipdo du mažus aštuonkojus. Plastilinas pasirodo nesąs paprastas plastilinas. Nulipdytieji aštuonkojai kalba, labai mėgsta druską ir nenusakomai reaguoja į elektrą, todėl aplink namą, kuriame gyvena šeima, ima dėtis keisti dalykai...

Šis devintojo dešimtmečio pabaigoje sukurtas režisieriaus Jindricio Polako filmas turėjo ir vis dar turi tūkstančius gerbėjų visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis filmas tėvams padėdavo rasti bendrą kalbą su vaikais. Iš gero humoro kampo čia buvo pasakojama apie reikšmingus ir svarbius dalykus. Dabar tokių filmų labai trūksta“, - „Aštuonkojus iš antro aukšto“ prisimena kino festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. Šis čekų filmas itin patiko jos  dviem sūnums Algirdui ir Robertui.

„Aštuonkojai iš antro aukšto“ – vienas mėgiamiausių kino apžvalgininko Edvino Pukštos vaikystės filmų. Jį, kaip ir „Kapitoną Tenkešą“, E.Pukšta yra žiūrėjęs dešimtis kartų. „Tai – kultinis filmas, giliai įsirėžęs į atmintį. Lankydamasis Prahoje esu netgi aplankęs vietą, kurioje jis buvo filmuojamas. Čia nori nenori vaizduotėje išnyra komiški plastilininiai herojai“, - pasakoja kino apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad „Aštuonkojų iš antro aukšto“  neįmanoma pamiršti net praėjus dviems dešimtmečiams, įrodo gausybės komentarų interneto forumuose. Trisdešimtmečiai, keturiasdešimtmečiai vadina serialą geriausiu filmu vaikams kada nors rodytu tuometėje Tarybų Sąjungoje. Negailima komplimentų patiems aštuonkojams: iš plastilino sukurtų padarų animacija  −  90-ųjų specialieji efektai.

Rugpjūčio pradžioje „Acmefilm“ išleis ir antrąją lietuviškai įgarsintą „Aštuonkojų iš antro aukšto“ dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų