REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai vakar perspėjo apie galimybę JAV karinės intervencijos atveju sunaikinti šios šalies bei Izraelio laivyną Persijos įlankoje, Iranas trečiadienį atliko bandomuosius tolimojo nuotolio raketos „Shahab-3“ bandymus, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

9 raketos „Shahab-3“, kurios gali skrieti 2 tūkst. kilometrų, buvo paleistos iš atokios Irano dykumos. Irano valstybinė spauda atvirai didžiuojasi tuo, kad šios raketos gali pasiekti pagrindinio priešo Izraelio teritoriją. Kaip buvo teigiama spaudoje, pagrindinis raketų bandymo tikslas buvo parodyti priešams, kurie per paskutines kelias savaites negailėjo priešiškos retorikos Teherano atžvilgiu, Irano ryžtą ir galią. „Mes esame pasiryžę ginti Irano tautos integralumą“ – pareiškė Revoliucinės gvardijos oro pajėgų vadas generolas Hoseynas Salami.

REKLAMA

Be to, trečiadienį buvo išbandytos ir trumpesnio nuotolio raketos. „Mūsų raketos yra pasiruošusios itin tiksliais iššauti bet kuriuo metu į bet kurią vietą“ – kalbėjo H. Salami. BBC korespondentai teigia, kad tokie Irano veiksmai yra aiškus perspėjimas ir grasinimas Vakarams. Dar vakar Irano vyriausiojo lyderio padėjėjas pareiškė, kad Teheranas yra pasirengęs smogti Tel Avivo miestui Izraelyje. Be to, Iranas graso uždaryti ir Hormuzo sąsiaurį, kuriuo transportuojama didžioji dalis pasaulio naftos. Tiesa, pats Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas teigia, kad Iranas neturi jokio noro atakuoti Izraelį ir tai darys tik pastarojo agresijos atveju.

Vašingtonas jau pasmerkė Teherano veiksmus ir dar kartą paragino Iraną sustabdyti savo branduolinę programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų