REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas sprendžia, ar patenkinti kyšininkavimu įtariamo eksvicemero Evaldo Lementausko skundą, kuriuo jis prašo leisti jam dalyvauti tarybos posėdžiuose ir įvairiuose savivaldybės komitetuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ar bus patenkintas E.Lementausko skundas ir palikta Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nutartis, paaiškės ketvirtadienio vidurdienį.

REKLAMA

Birželio mėnesį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuroro prašymą ir 3 mėnesiams nušalino E.Lementauską nuo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario pareigų bei visų pareigų Vilniaus miesto savivaldybės komitetuose, komisijose.

Taip pat laikinai sustabdyta ir E.Lementausko teisė dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos, visų Vilniaus miesto savivaldybės komitetų bei komisijų posėdžiuose.

REKLAMA
REKLAMA

E.Lementauskas teismo posėdyje trečiadienį nedalyvavo. Jo interesams atstovavęs advokatas Rimas Andrikis teigė, kad procesinės prievartos priemonė jo klientui paskirta nepagrįstai.

Tuo tarpu Vilniaus apygardos prokuratūra mano priešingai.

,,Eidamas pareigas savivaldybėje Lementauskas gali trukdyti bylos tyrimui“, - BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis. Pareigūno manymu, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, E.Lementauskas turi būti nušalintas nuo pareigų.

Kada baigsis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo sostinės savivaldybėje, pareigūnai pasakyti negali, nes tai priklausys nuo įvairių ekspertizių ir jų trukmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas po beveik du mėnesius trukusio suėmimo birželio 20 dieną buvo paleistas į laisvę.

Eksvicemerui paskirtos dvi kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas registruotis policijoje.

Vilniaus tarybos narys ir buvęs vicemeras suėmime praleido beveik du mėnesius - suimtas jis buvo laikomas nuo balandžio 25 dienos.

Įtariama, kad E.Lementauskas bandė papirkti opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narį Vidą Urbonavičių.

Bylos duomenimis, pernai lapkritį ir gruodį tuometinis Vilniaus vicemeras kavinėje kelis kartus buvo susitikęs su konservatoriumi V.Urbonavičiumi ir prašė politinės paramos.

REKLAMA

E.Lementauskas baiminosi, kad tarybos posėdyje jam bus surengta interpeliacija, todėl susitikęs su V.Urbonavičiumi prašė nebalsuoti už nepasitikėjimą. Už tai konservatoriui buvo pažadėta 140 tūkst. litų. Jeigu jo balsas būsiąs naudingas, pažadėta duoti daugiau pinigų.

Kitas įtariamasis šioje byloje, tarybos narys Gintaras Kazakas į laisvę paleistas anksčiau, nes teismas nepatenkino prokurorų prašymo laikyti jį suimtą toliau. Trečiasis įtariamasis tarybos narys Audrius Butkevičius yra laisvėje.

Baudžiamąją bylą dėl galimo kyšininkavimo savivaldybėje tiria Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Vilniaus apygardos prokurorai.

Gegužės 28 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba mero pavaduotoją E. Lementauską atleido iš pareigų jo paties prašymu, taip pat yra suspenduota jo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“.

Atleidus E.Lementauską sostinės meras „tvarkietis“ Juozas Imbrasas liko su vienu pavaduotoju - Lenkų rinkimų akcijos atstovu Arturu Liudkovskiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų