REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį rengia pasitarimą dėl Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio programos ir 2009 metais numatomų renginių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, susitikime bus aptartas pasirengimas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui, informacijos apie šį jubiliejų sklaida šalyje ir užsienyje. Taip pat planuojama svarstyti Tūkstantmečio renginių programą ir galimybes šventinius renginius organizuoti ne tik Lietuvoje, bet ir lietuvių bendruomenėse užsienyje.

REKLAMA

Pasitarime dalyvaus kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, premjeras Gediminas Kirkilas, kultūros, švietimo ir mokslo, finansų, užsienio reikalų ministrai bei Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vadovai.

Lietuva jau keletą metų intensyviai rengiasi tūkstantmečio paminėjimui.

1997 metais prezidento dekretu sudaryta Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio valstybinė komisija, 1998 metais buvo įkurta Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo direkcija, kuri parengė Lietuvos tūkstantmečio programą iš trijų skyrių: kultūros paveldo bei architektūros projektai, nacionalinių ir tarptautinių kultūros, meno bei visuomeninių projektai ir mokslo tyrimų bei leidybos projektai.

Lietuvos paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose tūkstantmetis bus minimas 2009-aisiais. Tais pačiais metais Vilnius taps Europos kultūros sostine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų