REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš Lietuvos konservatorių – Krikščionių demokratų (TS-LKD) preliminaraus sąrašo daugiamandatėje Seimo rinkimų apygardoje lyderių – Mantas Adomėnas – vykdo politinę reklamą sostinėje, bet nemano, kad tai rinkiminės kampanijos dalis. Partijos rinkiminius finansus reguliuojantis Arvydas Vidžiūnas sako atvirkščiai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors oficialiai rinkiminė kampanija naujajam parlamentui dar neprasidėjo ir kandidatai laukia Prezidento dekreto, kad pradėti kovą, kuri baigsis 2008 m. spalio 12 d., šalies sostinėje jau galima matyti „siūlymų susipažinti“ ir tikinimų, kad kai kam „svarbu ką Jūs manote“. Šį kartą tai ne Viktoro Uspaskicho, Rolando Pakso ar kitų „nesisteminių populistų“ vilionės. Viešojo transporto stotelėse kabantys spalvingi plakatai, prie Žirmūnų „HYPER RIMI“ judantis tablo ir kitos priemonės reklamuoja jauną konservatorių politiką, partijos politikos komiteto narį, vieną iš prieštaringai vertinamų švietimo reformos projekto architektų – Mantą Adomėną. Vilniuje, net kur M. Adomėnas asmeniškai nesibalotiruoja, jo vardu pasirašytuose laiškuose siūloma ne tik susipažinti ir pabendrauti, bet ir žadama apmokėti pašto išlaidas.

REKLAMA

Pats konservatorius, kurį partijos Taryba, posėdžiavusi praėjusį savaitgalį, „reitingavo“ penktuoju konservatoriumi iš siūlomų rinkti į Seimą, portalui „Balsas.lt“ atsisakė pasakyti, kiek galėjo kainuoti panaši reklama. Politikas tvirtino, jog tai išvis nėra jokia rinkiminė kampanija, tačiau konkretaus reklamos žanro neįvardijo.

Mantas Adomėnas taip pat nepanoro paaiškinti, kodėl panašiu būdu nėra reklamuojamas joks kitas TS-LKD kandidatas. „Balsas.lt“ žiniomis, net Seimo nariai-konservatoriai, šiuo metu negauna jokių lėšų vykdyti panašaus pobūdžio akcijoms. Gandų apie tai, jog minėtas reklamas apmoka Demokratinės politikos institutas, kuriam „prezidentauja“ M. Adomėnas, politikas taip pat nepanoro komentuoti. Viską, anot jo, galįs pakomentuoti TS-LKD rinkiminius pinigus tvarkantis Arvydas Vidžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos rinkiminiams reikalams išties vadovaujantis A. Vidžiūnas tiek kompetentingas nesijautė. Anot jo, minėta M. Adomėno reklama tikrai esanti rinkiminės kampanijos dalis. „Nežinau, kodėl jis sakė kitaip. Aš jaučiu atsakomybę ir galiu patvirtinti, kad pinigai, kuriais apmokama ši kampanija, bus parodyti rinkiminėje sąskaitoje, kai ši bus atidaryta.Kai Prezidentas savo dekretu paskelbia rinkiminės kampanijos pradžią, bet kokia agitacija gali būti traktuojama tik kaip rinkiminė“, - aiškino A. Vidžiūnas.

Paklaustas, kodėl kiti konservatorių kandidatai panašios kampanijos neišvystė ir kiek kainuoja minėtos iškabos, A. Vidžiūnas kalbėjo miglotai. „Kiek žinau, kai kurie skyriai jau juda, o sutarčių turime labai daug ir negaliu pasakyti, kas ką kur ir po kiek užsakė“, - sakė A. Vidžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mantas Adomėnas, anot žiniasklaidos, buvo vienas iš tų, kurie prieštaravo buvusių Valstybės saugumo departamento (VSD) kontržvalgybininkų – Vytauto Damulio ir Kastyčio Braziulio – įtraukimui į TS-LKD rinkimų sąrašą. Portalui „Balsas.lt“ politikas kategoriškai paneigė portalo šaltinio teiginius, jog pats prieš porą metų, dar vadovaujant skandalingai pagarsėjusiam ir atsistatydinti priverstam sovietinio saugumo (KGB) rezervininkui Arvydui Pociui, mėgino įsidarbinti šioje institucijoje slaptuoju bendradarbiu.

***

Sociologinių tyrimų tarnybos “Vimorus” duomenimis, jei dabar vyktų rinkimai į Seimą, daugiausiai balsų surinktų Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys.

Už partiją Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai balsuotų 15,1, „paksistus“ – 13,2, „darbiečius“ – 10,2 proc. apklaustųjų. Socialdemokratų partija gautų 9,7 proc. rinkėjų balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų