REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Projektas „Rusijos vardas. Istoriniai rinkimai 2008“ gali baigtis skandalu. Rinkdami didingiausią visų laikų rusą, šios šalies piliečiai į pirmą vietą iškėlė ne ką kitą, o vienu žiauriausių visų laikų diktatoriumi laikomą kraugerį Josifą Staliną, skelbia „Postimees.ee“.

REKLAMA
REKLAMA

Balsavimas vyksta specialiai projektui sukurtame internetiniame puslapyje, o J. Stalinas šiuo metu yra surinkęs 156 tūkst. balsų. „Gazeta.ru“ rašo, kad per valandą už J. Staliną balsuojančiųjų gretos pasipildo maždaug 2 tūkst. žmonių.

REKLAMA

J. Stalinas apklausoje ženkliai lenkia antroje vietoje esantį dainininką Vladimirą Visockį ir kone dvigubai lenkia į „bronzos medalį“ pretenduojantį dar vieną liūdnai pagarsėjusį komunistą Vladimirą Leniną.

Į simbolinį dvyliktuką, kuris pretenduoja patekti į trečiąjį rinkimų durą taipogi gali patekti ir (pagal gautų balsų skaičių): caras Nikolajus II, Ivanas Rūstusis, Sergejus Jeseninas, Sergejus Radonežskis, Aleksandras Puškinas, Antonas Čechovas, Petras I, Jurijus Gagarinas bei Michailas Lomonosovas

Projektas „Rusijos vardas“ startavo šių metų gegužės 8 dieną. Jo tikslas yra išrinkti patį didingiausią Rusijos istorijos personažą. Projektą organizuoja televizijos kanalas „Rossija“, Rusijos istorijos institutas ir fondas „Visuomenės nuomonė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų