REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka iš pareigų atleido valstybės saugumo departamento generalinį sekretorių Viktorą Šeimaną. Iš pareigų taipogi atleistas ir prezidento administracijos vadovas Genadijus Neviglasas, skelbiama oficialioje Baltarusijos prezidento svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad abiejų pareigūnų atleidimas yra susijęs su jų paskyrimu į naujas pareigas. Tačiau labiausiai tikėtina, kad abu pareigūnai savo postų neteko dėl sprogimo Minske, kuris įvyko per koncertą, skirtą Nepriklausomybės dieną. A. Lukašenka pareiškė, kad už šį incidentą visų poirma yra atsakingas būtent V. Šeimanas.

REKLAMA

„Jūs ne pirmą kartą organizavote tokius renginius. Administracijos vadovas atsakingas už politinę renginio pusę, o saugumo vadovas – už saugumą renginio metu“ – teigė A. Lukašenka. Jis pažymėjo, kad saugumo vadovas esą net nebuvo apsilankęs sprogimo vietoje. „Ir jūs man rašote ataskaitas. Aš už jus daugiau žinau, kas ten įvyko“ – situaciją komentavo Baltarusijos diktatorius.

Primename, kad liepos 4 dienos naktį Minsko centre, kur tuo metu vyko koncertas, sprogo užtaisas. Per sprogimą buvo sužeisti maždaug 50 žmonių. Baltarusijos pareigūnai šį išpuolį įvertino kaip chuliganizmo aktą. Versijos, kad buvo kėsintasi į patį diktatorių, teisėsauga esą nesvarsto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų