REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Angelina Jolie ir Bradas Pittas kuriasi Provanse. Vynuogynų supama sodyba iš pirmo žvilgsnio atrodo gana kukli, tačiau už jos sienų slepiasi didžiulė prabanga.

REKLAMA
REKLAMA

Ar turtai tikrai suteikia laimės? Šis klausimas kyla pamačius, kaip Angelina Jolie ir Bradas Pittas su vaikais Maddoxu, Paxu Thienu, Zahara ir Shiloh įsikūrė naujuosiuose namuose Prancūzijos pietuose. Gegužės pabaigoje „pirmoji Holivudo šeima“ okupavo Korensą, idilišką 800 gyventojų gūžtą Provanso vidury, vienintelį Prancūzijos ekologinį kaimą, kur net tualetams tiekiama saulės energija.

REKLAMA

Čionykštį kraštovaizdį įrėmina mėlyni žydinčių levandų laukai, kvepia pinijos, o po skaidrius kaip krištolas upelius braido gandrai. Dabar nepailstantys pasaulio piliečiai iš Los Andželo gyvena XVIII a.  Miravalio pilyje, šios vietovės brangakmenyje.

Prancūzijos Provanso regionas, Miravalio rajonas.

Sklypas dvigubai didesnis už Monaką

Naujasis žvaigždžių iš Kalifornijos gyvenimas visais atžvilgiais pranoksta viską, ką tik įmanoma įsivaizduoti. Gryni faktai yra tokie: dvare yra 35 miegamieji, gyvenamasis ir naudingas plotas sudaro apie 10 000 kv.m, čia įrengtos sraigtasparnių nusileidimo ir 30 vietų automobilių stovėjimo aikštelės, yra 400 ha sklypas su vynuogienojais ir alyvmedžiais. Palyginkite: Monako kunigaikštystė, esanti vos už 150 km, neužima nė 200 ha.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia yra šios nepaprastos prabangos kaina? Kad būtų užtikrintas šios didžiulės teritorijos saugumas, buvo pasamdyta nedidelė armija. Ir šiaip viskas yra brangu, brangu, brangu - net tokiems didžiules pajamas gaunantiems žmonėms kaip Bradas Pittas ir Angelina Jolie, kurie 2007 m.  kartu uždirbo per 50 mln. dolerių. Naujausiame „Forbes“ sudarytame įtakingiausių žmonių sąraše Angelina Jolie užima 3 vietą, jos vyras - 10.



Gyvenimo rojuje kaina

Niekieno netrikdomas gyvenimas rojuje kainuoja daug. Iš pradžių buvo kalbama, kad turtuolių pora pilį „tik“ išsinuomojo už 50 000 eurų per mėnesį. Bet tikriausiai yra ne taip. Daugiau apie tai žino Korenso meras Michaelis Latzas, vokiečių imigrantų palikuonis: „Ne, ne, jie ne išsinuomojo, o nusipirko“. Jis turi apie tai žinoti, nes tvarko bendruomenės kadastrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbama, kad ligšiolinis savininkas, amerikietis milijardierius Tomas Bove‘as sudarė šimtmečio sandorį - 70 mln. eurų! Derybos buvo vedamos nuo praėjusios vasaros, kai šiuolaikinių klajoklių pora Pittas ir Jolie naršė po Prancūzijos pietus, ieškodami tinkamo, išskirtinio būsto.



Gyvenimas kaime

O kaime laikas, regis, vis dar stovi vietoje, nepaisant naujosios Holivudo auros. Senukai lauko kavinukėse gurkšnoja anyžių likerį, kasdien centrinėje aikštėje per garsiakalbį transliuojamos žinios.  Seniausi Korenso gyventojai, Louisas, Bogaio ir Danielis sėdi generolio de Gaulle aikštėje prie kaimo šulinio.

REKLAMA

Pitto ir Jolie pavardžių prieš mėnesį jie dar nebuvo girdėję. Louisas pasiremia lazda ir sukužda: „Ar žinote, kad ponai yra nesusituokę ir laukia dvynukų?“ Dar keisčiau trijulei atrodo tai, kad mesjė Pittas kartą jau buvo vedęs, o madam - ištekėjusi net dukart! O paskui Bogaio konfidencialiai papasakoja dar vieną naujieną: „Madam Jolie neseniai buvo Brinjolyje, dideliame mieste, ir nusipirko du milžiniškus raudonus šaldytuvus!“ Du iškart, taip jis girdėjęs.

Iš tiesų Holivudo pora jau kelias savaites nebuvo palikusi sodybos, bent jau žemės keliu. Užtat Bradas Pittas per vieną savaitę keturis kartus sraigtasparniu kilo iš sodo - aplankyti draugo George‘o Clooney prie Komo ežero, su Maddoxu ir Paxu Thienu į „Formulę 1“ Monake ir dukart į meno dirbinių mugę Bazelyje, kur pirko baldus.

REKLAMA

Philippe'as Cambonas, kerdžius.



Pakeitė užkampio gyvenimą

Atsikrausčiusios žvaigždės jau dabar pakeitė apsnūdusio užkampio gyvenimą. Kukliame viešbutyje „Ibis“ prie magistalės buvo apgyvendinti sraigtasparnio pilotai, kurie, kaip pasakoja vietos gyventojai, kelis kartus įvairiomis oro sąlygomis išbandė skrydžių maršrutus į klinikas, kuriose galbūt gimdys ponia Jolie.

Mažoje ponios Marie Ange parduotuvėlėje pardavinėjami maisto produktai ir beveik visas šiame regione gaminamų garsiųjų Provanso vynų asortimentas. „Nemanau, kad kada nors pamatysime gražųjį mesjė Pittą. Po parduotuves vaikščios jį aptarnaujantis personalas,“- mano Marie Ange.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas Marie Ange yra vienintelė, turinti naudos iš naujųjų kaimynų: ji pardavinėja puikųjį „Chateau Miraval“ vyną, o kai ūkis perėjo į Holivudo žvaigždžių rankas, šis vynas tapo labai paklausus. O puikusis rožinis „Cuvee Pink Floyd“ yra pavadintas garsiosios roko grupės garbei, nes pilyje yra įrašų studija, kurioje albumus įrašinėjo tokios garsenybės kaip „Oasis“, Chrisas Rea arba „U2“.

Tiesa, naujasis vyndarys Bradas Pittas jau įmaišė deguto šaukštą į medaus statinę: pirmiausia jis liepė nuimti rodyklę „Miravalio pilis - vyno degustacija“ ir uždarė pilies vyno rūsį, kur būdavo ragaujami ir pardavinėjami vynai. Tai ne itin draugingas gestas malonumų ir gyvenimo džiaugsmo krašte.

REKLAMA

Nicole Rullan, Korenso kaimo mokyklos direktorei, darosi baisu įsivaizdavus, kad Angelinos Jolie ir Brado Pitto vaikai kada nors mokysis jos mokykloje. „O Dieve, sargybiniai, paparacai ir visa kita...“, - nuogąstauja ji.

Šiuo metu ji turi 86 mokinius ir 4 mokytojas, o per pietus mokyklos valgykloje patiekiami trijų patiekalų pietūs iš ekologiškų produktų.  Merą Latzą garsių mokinių vizija prajuokina. „Bet tada mums nereikėtų rūpintis saugumu, pas mus juk nėra nė vieno žandaro,“ sako mokytoja.

Sunkiausi nusikaltimai, kuriuos įstengia prisiminti meras, yra nusižengimas ekologijai - jei kas sode sudegina lapus. Tačiau dabar šioje idilėje papūtė kiti vėjai: kaimo gyventojai jau pastebėjo prancūzų elitinio policijos būrio GIPN žandarus, kurių specializacija yra asmenų apsauga ir žmonių grobimas. Jie vilkėjo neperšaunamas liemenes, kas šioje vietovėje yra neregėta.

REKLAMA

Beje, meras Latzas per metus uždirba apie 13 800 eurų. Tai yra mažiau, nei Bradas Pittas per vieną dieną išleidžia šeimos saugumui Pietų Prancūzijoje užtikrinti.





Michaelis Latzas, meras.

Biudžetas

Rūmų darbuotojų biudžetas atrodo taip:

•    24 apsaugos darbuotojai, saugantys porą visą parą, atsieina apie 15 000 eurų per dieną.

•    Trys sraigtasparnio pilotai budi nuolatos. Prancūzijoje patyręs pilotas uždirba iki 10 000 eurų per mėnesį.

•    Šešių asmenų šeimos namus, kurių bendras plotas siekia 10 000 kv.m, reikia kasdien tvarkyti. Valymo paslaugos kainuoja mažiausiai 10 000 eurų per mėnesį.

•    Šeimoje dirba 4 auklės. Profesionalės uždirba 300 eurų per dieną.

•    Vaikų privatiems mokytojams iš Nicos išleidžiama per 1000 eurų per dieną.



Pagal užsienio spaudą parengė Milda Kunskaitė

Nuotraukos: „News Bridgepix“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų