REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londonas pirmadienį minėjo trečiąsias mirtininkų išpuolių trijuose metropoliteno traukiniuose ir viename autobuse metines - sprogimų vietose vyko ceremonijos, kuriose dalyvavo išpuolių liudininkai ir žuvusiųjų artimieji.

REKLAMA
REKLAMA

Per tuos sprogimus iš viso žuvo 56 žmonės, tarp jų - keturi sprogdintojai, kurie tada susprogdino savadarbius užtaisus.

REKLAMA

Londono meras Borisas Johnsonas drauge su aukštais vyriausybės ir transporto pareigūnais 8 val. 50 min. (10 val. 50 min. Lietuvos laiku) - lygiai tuo laiku, kai sprogo trys iš keturių bombų, padėjo gėlių prie Kings Kroso stoties.

Tas atakas išgyvenę žmonės ir žuvusiųjų artimieji aplankė tas tris metropoliteno stotis, kuriose įvyko sprogimai traukiniuose, ir aikštę, kur kiek vėliau sprogimas sumaitojo dviejų aukštų autobusą.

REKLAMA
REKLAMA

Londone prasidedant naujai darbo dienai, daugelis jų prisimindami tą dieną verkė.

Tos atakos, kurias įvykdė keturi britų musulmonai, atkreipė dėmesį į šalyje kylančio ekstremizmo grėsmę ir nepritarimo Didžiosios Britanijos politikai Irake ir Afganistane mastą Britanijos musulmonų bendruomenėje, kurią sudaro 1,6 mln. žmonių.

Pernai vidaus žvalgybos tarnybos MI5 vadovas Jonathanas Evansas sakė, kad su ekstremistais Britanijoje siejamų žmonių skaičius nuo 1,6 tūkst. 2006 metais padidėjo mažiausiai iki 2 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų