REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos bloko "Mūsų Ukraina-Liaudies savigyna" (MULS) frakcijos Aukščiausiojoje Radoje vadovo pavaduotojas Romanas Zvaričius mano, kad reikėtų įstatymais uždrausti šalyje komunistinę ir nacistinę simboliką, kaip neseniai padarė Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

"Sovietinė ir nacistinė simbolika susijusi su režimais, kurie ir turi atsakyti už milijonus aukų, žuvusių nuo komunistinių ir fašistinių žmogėdrų. Ir Ukraina - ne išimtis", - pareiškė deputatas.

REKLAMA

R.Zvaričius priminė, kad "tokie įstatymai seniai egzistuoja kitose valstybėse" ir pavyzdžiu nurodė Vokietiją, kuri "po Antrojo pasaulinio karo priėmė įstatymą, draudžiantį ne tik naudoti, bet ir platinti nacistinę simboliką. Už tai Vokietijos teritorijoje numatyta baudžiamoji atsakomybė", - kalbėjo jis.

Neseniai Lietuvos Seimas priėmė, o prezidentas Valdas Adamkus pasirašė įstatymą, draudžiantį naudoti nacistinę ir komunistinę simboliką.

Įstatymu draudžiama demonstruoti nacistinės Vokietijos, SSRS, Lietuvos SSR vėliavas ir herbus, uniformas, atitinkamus ženklus - svastiką, pjautuvą ir kūjį, penkiakampę raudoną žvaigždę, taip pat Vokietijos nacionalsocialistų ir SSRS komunistų partijos vadovų portretus. Draudžiama atlikti nacistinės Vokietijos, SSRS ir LTSR himnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų