REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos ir Estijos vyriausybėms griebiantis taupymo režimo, Lietuvos valdžia ir toliau atrodo yra linkusi išlaidauti, skelbia LNK žinios.

REKLAMA
REKLAMA

Štai, lėtėjant ekonomikos augimui, Latvijos Vyriausybė maždaug 1 mlrd. litų planuoja sumažinti šių metų biudžeto išlaidas. Tuo tarpu estai teigia mažinsiantys valdininkų skaičių. Tačiau Gedimino Kirkilo vadovaujama Lietuvos Vyriausybė sekti šių Baltijos šalių pavyzdžiu neketina. Lietuvos valdžia teigia, kad mūsų šalies ekonomika auga sparčiausiai trijų Baltijos valstybių tarpe, todėl didelio poreikio susiveržti diržus esą nėra. Finansų ministras Rimantas Šadžius ramina tautiečius ir teigia, kad Vyriausybė kol kas vykdo šių metų biudžeto planą.

Tuo tarpu finansų analitikai pabrėžia, kad sprendimas nesigriebti taupymo veikiausiai yra susijęs su artėjančiais rinkimais. Biudžeto išlaidų sumažinimas esą galėtų itin pakenkti valdančiųjų partijų populiarumui. Kaip teigia analitikas Gitanas Nausėda, Vyriausybė gali netgi elgtis priešingai ir suteikti naujų mokestinių lengvatų ar bandyti kitaip įsiteikti rinkėjams. Analitikai pabrėžia, kad, lėtėjant ūkio augimui, surinkti planuotas lėšas į biudžetą bus vis sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų