REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl skandalų iš sveikatos apsaugos ministro posto turėjusiam pasitraukti Rimvydui Turčinskui nė motais, kad turi ir kitas - Seimo nario - pareigas, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Iš ministro pareigų prezidento Valdo Adamkaus dekretu birželio 28-ąją atleistas R.Turčinskas pastaruoju metu nebesirodo Seime. Jis praleido mažiausiai šešis plenarinius posėdžius.

REKLAMA

Ministrų pareigas einantys parlamentarai neprivalo dalyvauti Seimo posėdžiuose, bet kitiems politikams ši išimtis negalioja.

Kodėl R.Turčinskas nusprendė nebevaikščioti į Seimą, dienraščiui sužinoti nepavyko - eksministras pastaruoju metu yra išjungęs mobilųjį telefoną.

Kur dingo buvęs ministerijos vadovas, nežino ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė: "Šią savaitę skambino, žadėjo ketvirtadienį pasirodyti Seime, bet taip ir neatėjo".

REKLAMA
REKLAMA

I.Šiaulienė abejojo, kad R.Turčinskas atostogauja. Mat į skandalus įsivėlęs buvęs ministerijos vadovas ilgokai atostogavo prieš netekdamas pareigų.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pastaruoju metu vis dažniau svarsto posėdžių nelankančių politikų elgesį. Į etikos sargų akiratį dėl to buvo patekę socialdemokratas Gintautas Mikolaitis ir Darbo partijos frakcijos narys Kęstutis Daukšys.

Pastarasis darbą Seime buvo iškeitęs į poilsį Sicilijoje. Apie šią kelionę K.Daukšys niekam nepranešė. Išvyką į Maltą norėjo nuslėpti ir G.Mikolaitis. Ilsėtis jis išvyko po skandalo, kai neblaivus šlaistėsi po Seimo rūmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų