REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per tradicinį priėmimą prezidentūroje garbingus svečius linksmins net du orkestrai. Kokių patiekalų bus patiekta per vaišes, neatskleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA



Kaip ir kasmet, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga prezidentūroje rytoj rengiamas oficialus priėmimas. Į Daukanto aikštėje esančius rūmus, tiksliau - jų parką, kur vyks šventė, kaip tikimasi, atvyks apie pustrečio tūkstančio garbingų svečių. Iš viso prezidentūra į šiųmetį priėmimą išsiuntė 1217 kvietimų, skirtų 2371 asmeniui.

REKLAMA

Pasak prezidento patarėjos pavaduotojos Jurgos Vilpišauskaitės, kviečiamųjų į tokį renginį sąrašas peržiūrimas ir atnaujinamas kasmet. Dažniausiai kvietimai į priėmimą siunčiami Seimo, Vyriausybės nariams, europarlamentarams, diplomatinio korpuso ir Bažnyčios atstovams, Kovo 11-osios akto signatarams, teisininkams, žinomiems kultūros, mokslo, meno veikėjams, sportininkams, rajonų merams, žurnalistams ir kitiems visuomenės veikėjams. Dauguma jų kviečiami atvykti kartu su antrosiomis pusėmis. Pasak J.Vilpišauskaitės, į sąrašą įtraukiami ir tie žmonės, kuriuos asmeniškai nori pakviesti prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Valdo ir Almos Adamkų vardu rengiamas priėmimas vyks prezidentūros parke, kur bus pastatytos specialios palapinės. Svečius linksmins net du orkestrai - vienam diriguos Donatas Katkus, kitam - Jaroslavas Cechanovičius. Aptarnauti svečius patikėta "Stiklių" restoranui. Vienas jo vadovų Romas Zakarevičius vakar atsisakė LŽ atskleisti, kuo bus vaišinami į priėmimą atvykę garbingi asmenys. Be to, prezidentūra saugojo ir virtuvės paslaptis. Pasak J.Vilpišauskaitės, svečiams bus patiekta tiek šaltų užkandžių, tiek karštų patiekalų. Dažniausiai tokio lygio priėmimuose vaišinama šampanu, raudonuoju ir baltuoju vynu, brendžiu, kava. Pernai svečius šia proga prezidentūroje vaišino restorano "Ida Basar" virtuvės meistrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priėmimas prasidės 19 val. 30 min. Aprangos kodas išsiųstuose kvietimuose nenurodytas, tačiau, anot J.Vilpišauskaitės, visi puikiai supranta, kad pasipuošti būtina taip, kaip dera tokiai iškilmingai progai. Kalbą Valstybės dienos proga prezidentas V.Adamkus sakys 20 valandą.

Kaip rodo patirtis, jei oras per priėmimą būna geras, svečiai skirstytis pradeda tik po ketvirtos valandos ar dar vėliau. Jei smarkiai lyja, kaip tai nutiko pernai, priėmimas iki vidurnakčio neužsitęsia.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų