REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį sostinėje, Šv.Kotrynos bažnyčioje, pagerbti policininkai, dėl savo gerų darbų pelnę Lietuvos visuomenės dėkingumą. Vidaus reikalų ministerijos ir policijos vadovai viliasi, kad ši akcija prisidės prie policijos prestižo augimo.

REKLAMA
REKLAMA

Blogieji vis dar ryškesni

Į informacinės kampanijos "Pastebėk gerą policininką" baigiamąjį renginį buvo pakviesta apie pusantro šimto policininkų. Jie visi gavo padėkas, o penkiems pareigūnams už ypatingus nuopelnus dovanas įteikė šios akcijos globėjai - vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, policijos

generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, Vilniaus arkikatedros klebonas Ričardas Doveika ir Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Algis Strelčiūnas.

REKLAMA

"Policijos pajėgose yra apie 15 tūkst. žmonių, atsiliepimų buvo apie 300. Statistiškai tai nėra daug, bet manau, kad ledus pralaužėme", - sakė R.Čiupaila ir pridūrė, kad akcija turėtų tęstis ir kitąmet.

V.Telyčėnas pažymėjo, kad netinkami policijos pareigūnų veiksmai matomi ryškiau nei geri poelgiai. Anot jo, padėtis turėtų gerėti, kai policininko darbo vieta taps patrauklesnė. Ypač - finansiškai.

Vykstant akcijai aktyviausiai apie policijos pareigūnų gerus darbus pranešinėjo vilniečiai, nors padėkų sulaukta iš visų Lietuvos regionų.

REKLAMA
REKLAMA

Ir psichologai, ir menininkai

Apdovanojimą nominacijoje "Už išgyvenimus, sudėtus į kūrybą" atsiėmė Utenos rajono policijos pareigūnas Albinas Šileika. Jau 15 metų policijoje dirbantis policininkas, iš tarnybos grįžęs namo ir nusimetęs uniformą, atsiduoda archajiškai ir itin lietuviškai meno rūšiai - verpsčių raižymui. Verpstę iš pareigūnų rankų penktadienį gavo ir R.Čiupaila.

V.Telyčėnas apdovanojo Klaipėdos miesto 4-ojo policijos komisariato tyrėją Audronę Užandienę nominacijoje "Už suteiktą šviesą". Ji dėkingumo sulaukė dėl nuoširdaus rūpinimosi mažametę dukrelę auginančia neįgalia kaimyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už darbą su bendruomenėmis pagerbtas Akmenės rajono policijos darbuotojas Audrius Klišauskas, kurio aktyvumu organizuojant mokomąsias akcijas ir renginius žavisi visas miestelis, o vietos

jaunimas policininką laiko saviškiu.

Nominaciją "Už išgelbėtas gyvybes" įteikęs R.Doveika dėkojo Panevėžio policijos patruliams Dainiui Baltrūnui ir Virginijui Tumeliui, kurie ne kartą išgelbėjo ant savižudybės slenksčio atsidūrusius žmones. R.Doveika sakė neabejojąs, kad šiuos pareigūnus drąsiai galima vadinti visuomenės angelais sargais.

Vaidotas BENIUŠIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų