REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice (Kondoliza Rais), kitą savaitę pradėsianti kelionę po Europą, apsilankys Čekijoje pasirašyti sutarties dėl priešraketinės gynybos (PRG) skydo, ketvirtadienį sakė sekretorės atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

"Kitą savaitę ji išvyks į Europą ir apsilankys Čekijoje", - žurnalistams sakė sekretorės atstovas spaudai Seanas McCormackas (Šonas Makormakas) ir pridūrė, kad jos lėktuvas išskris pirmadienio vakarą.

REKLAMA

"Buvo pranešta, kad vyksime į Čekiją pasirašyti sutarties dėl priešraketinio skydo", - sakė S.McCormackas, pirmą kartą oficialiai patvirtinęs šį faktą.

Čekų laikraštis "Dnes" birželio 21 dieną pranešė, kad C.Rice liepos 8 dieną atskris į Prahą pasirašyti sutarties su Čekijos vyriausybe dėl JAV priešraketinio radiolokatoriaus bazės statybos šalyje.

Tačiau S.McCormackas negalėjo pasakyti, ar C.Rice taip pat apsilankys Varšuvoje, kuri dar nebaigė derybų su Jungtinėmis Valstijomis dėl 10 raketų gaudytuvų dislokavimo Lenkijoje pagal tą patį projektą.

JAV nori dislokuoti PRG skydo elementus abiejose šalyse, siekdama apsisaugoti nuo galimų vadinamųjų piktadarių valstybių, ypač Irano, atakų.

Tačiau šis projektas supykdė Rusiją, kuri PRG dislokavimą buvusioje Sovietų Sąjungos erdvėje laiko grėsme savo saugumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų