REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keblioje padėtyje atsidūrė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties medikai. Staiga pasikeitus iki šiol galiojusiai ligonių vežimo į gydymo įstaigas tvarkai medikai baiminasi, kad jų nebus kur dėti.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šią nuo praėjusių metų rudens iki birželio 29 dienos galiojusią tvarką, neurologinėmis ir vidaus ligomis sergantys ligoniai greitosios pagalbos medikų buvo vežami į budinčias ligonines pagal grafiką. Sudarant šį grafiką buvo atsižvelgta ir į tai, kiek ligoninė turi lovų minėtiems ligoniams, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA


Tačiau Sapiegos ligoninės direktorius Gediminas Rimdeika paskelbė apie skyriaus remontą, ir kad greitosios pagalbos atvežtų ligonių nepriims. G.Rimdeika tvirtino, kad negali leisti, jog ligoninė kas trečią dieną dirbtų ekstremaliomis sąlygomis, o greitosios pagalbos medikų darbą pavadino chaotišku.


Kaip suktis iš susidariusios padėties, vakar savivaldybėje buvo sprendžiama neeiliniame skubiai sušauktame visų miesto ligoninių vadovų, Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitų įstaigų atstovų posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA


Vilniaus apskrities administracijai pavaldūs Sapiegos ligoninės direktorius ir su juo atvykęs Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Melianas teigė, kad nuo praėjusiųjų metų rudens galiojusi tvarka buvo eksperimentinė, galiojusi iki liepos 1 dienos.


Kol kas greitosios pagalbos medikai padarė naują grafiką, kuris išdalintas dispečeriams. Kiekvieną dieną, iki 9 valandos ryto kiekviena ligoninė turi pranešti, kiek laisvų lovų vidaus ir nervų ligomis sergantiems ligoniams jie turi ir gali jų priimti.


Kol kas laikina tvarka medikai vadovausis iki rugpjūčio 1 dienos, kol darbo grupė priims visiems priimtiną sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų