REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio naktį sostinėje nusikaltėliai pasirodė esą pranašesni už dvi saugos kompanijas. Pergudravę apsaugininkus vagys išsinešė seifą su juvelyriniais dirbiniais už maždaug 200 tūkst. litų, rašo "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos pareigūnų, iš pradžių vagišiai įsibrovė į Fabijoniškių gatvėje esantį prekybos centrą "Iki". Seifą jie pagrobė iš centro viduje įsikūrusios bendrovės, prekiaujančios juvelyriniais dirbiniais.

REKLAMA

Pareigūnų žiniomis, į jį, pasibaigus darbo dienai, bendrovės darbuotojai sudėdavo visas prekes, taip pat ir grynuosius. Pirminiais duomenimis, jų būta nedaug. Didžiausius nuostolius bendrovė patyrė dėl pavogtų aukso ir sidabro dirbinių.

Pasak teisėsaugininkų, prekybos centrą saugo viena, o apvogtąją bendrovę - kita saugos tarnyba. Tai reiškia, kad pranešimus apie pažeistą signalizaciją turėjo gauti jos abi. Pareigūnai aiškinasi, ar taip buvo, ar abiejų tarnybų ekipažai važiavo į įvykio vietą ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjų teigimu, vagišiai veikė profesionaliai, siekdami suklaidinti apsaugininkus užklijavo judesio daviklius. Gali būti, kad prekybos centrą saugančios tarnybos ekipažui atvažiavus į įvykio vietą nusikaltėliai buvo viduje, tačiau apsaugininkai jų nepastebėjo.

Dėl pagrobto didelės vertės turto pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vakar įtariamieji dar nebuvo nustatyti.

Prieš kelias dienas Policijos departamento vadovai perspėjo, kad Lietuvoje tęsiasi 2007-aisiais prasidėjusios seifų bei bankomatų vagystės, analogiškų nusikaltimų užregistruota ir Latvijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tąkart pareigūnai teigė, kad apsaugoti seifuose laikomus pinigus galima įrengus specialią technologiją. Esą tuomet, kai seifą mėgintų atidaryti įsilaužėliai, pinigai būtų suliejami specialia chemine medžiaga ir taptų beverčiais popieriukais. Tai esą atbaidytų potencialius grobikus.

Kaip būtų galima apsaugoti seifuose laikomus juvelyrinius dirbinius, teisėsaugininkai neminėjo.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų